Haberler

GÜNDEM / 8 Kasım 2019

6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde, Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'na katılacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meksika'da MİKTA Parlamento Başkanları 5. Danışma Toplantısı kapsamında Meksika Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Angelica Hernandez Rojas ile görüşecek.

Şentop ve beraberindeki TBMM heyeti, temaslarını tamamlayarak yurda dönecek.

(Meksiko) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Okulu Konuşmaları kapsamında "Atatürk'ü Anlamak" başlıklı sunum yapacak.

(Gaziantep/18.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye İş Kurumu 10. Olağan Genel Kuruluna katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, basın toplantısı düzenleyecek, Osmangazi Soğanlı kentsel dönüşüm alanlarında, millet bahçesinde ve Tophane'de alan incelemesinde bulunacak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek ve Yıldırım ilçesinde Hümahatun konutlarında inceleme yapacak.

(Bursa/09.30-17.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Altındağ Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Merkezi'nin açılış törenine katılacak.

(Ankara/13.30) (Fotoğraflı - Görüntülü)

4- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğitim ve Yerel Yönetimler Çalıştayı"na iştirak edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

5- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kafkas Üniversitesini ziyaret edecek, "Türkiye'yi Geleceğe Taşımak" konulu konferans ile partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı'na katılacak.

(Kars/10.00/13.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Valilik ile Kepez ve Aksu belediyelerini ziyaret edecek.

(Antalya/14.00/16.00/17.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

7- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ticaret Bakanlığının 2020 bütçesi ve 2018 yılı kesin hesabı ile Ekonomi Bakanlığının 2018 yılı kesin hesabı ele alınacak.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde BORON Yeni Ürünler Lansman Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, FSM Vakıf Üniversitesi tarafından düzenlenen "Ulaşım Politikaları Açısından İstanbul" konulu panele iştirak edecek.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, "2018 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması" sonuçlarının sunulacağı toplantıya katılıyor.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

4- TÜİK, finansal yatırım araçlarının ekim ayı reel getiri oranları ile eylül ayı dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dünya Ekonomik Forumu tarafından düzenlenecek "Batı Balkanlar Stratejik Diyaloğu Liderler Zirvesi"ne katılacak.

(Cenevre) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, başkanlığındaki heyetle Mabeyn Köşkü'nde Almanya, Fransa ve İngiltere (E3) heyetleri ile NATO Zirvesi'nde liderler seviyesinde yapılacak 4'lü görüşme öncesinde gerçekleştireceği ön toplantının ardından basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- Türkiye'nin ABD ve Rusya ile Suriye konusunda vardığı mutabakatlara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Fotoğraflı - Görüntülü)

4- Irak'ın başkenti Bağdat ve güney kentlerindeki hükümet karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı - Görüntülü)

5- Lübnan'da hükümetin yeni vergiler getirme girişimine karşı başlayan kitlesel protestolar takip ediliyor.

(Beyrut) (Fotoğraflı - Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, TDV KAGEM Geleneksel İslam Sanatları Sergisi'ni ziyaret edecek, Büyük Çamlıca Camisi'nde cuma hutbesi irat edecek, "2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" açılışı ile Eyüp Sultan Camisi'nde Mevlit Kandili Özel Programı'na katılacak.

(İstanbul/10.30-19.40) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

SPOR

1- Süper Lig'de 11. haftanın açılış maçında Fenerbahçe ile Kasımpaşa, Ülker Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

2- TFF 1. Lig'de 11. haftanın ilk maçında Adana Demirspor, Eskişehirspor'u 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda konuk edecek.

(Adana/19.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 7. haftasında Fenerbahçe Beko, Almanya temsilcisi Bayern Münih ile Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/20.45) (Fotoğraflı)

4- Kadın A Milli Futbol Takımı, 2021 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki beşinci maçında Hollanda ile Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(İzmir/19.00) (Fotoğraflı)

5- Turkish Airlines Open uluslararası golf turnuvası Belek'teki Montgomerie Maxx Royal Golf Kulübü tesislerinde sürüyor.

(Antalya/09.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 7. haftası, Galatasaray HDI Sigorta-PTT, Nilüfer Belediyespor-VakıfBank müsabakalarıyla başlayacak.

(İstanbul/18.30/Bursa/19.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Diplomatik başarı Rusya'ya yapılan ihracata yansıdı

Türkiye ve Rusya'nın başta Suriye olmak üzere çok boyutlu iş birliği güçlenmeye devam ederken, diplomatik alandaki başarı ihracata da taşındı

Rusya'ya ihracat bu yılın 10 ayında 2018'in aynı dönemine göre yüzde 10,6 artarak 3,1 milyar dolara çıktı

Türkiye'den 27 sektörün mallarının ihraç edildiği Rusya'ya en fazla dış satımı 486,4 milyon dolarla yaş meyve ve sebze gerçekleştirdi

Bu yılın 10 ayında Rusya'ya en fazla ihracat artışını yüzde 220,2 ile savunma ve havacılık sektörü elde etti

(Belgin Yakışan Mutlu/İstanbul)

2- "Dünyanın tüm uçakları" onun koleksiyonunda

Model uçak koleksiyoneri Gökhan Sarıgöl, 26 yılda dünyadaki tüm hava yolu şirketlerinden 12 bin uçak modeli biriktirerek müze açtı

Gökhan Sarıgöl:

"Koleksiyonumda şu an 12 bine yakın, müzede ise 5 bin model uçak var. Bunların değeri şu an yaklaşık 4 milyon dolar"

"Bu, dünyanın en büyük model uçak müzesi ve dünyanın en büyük koleksiyonu. Koleksiyonumda dünyadaki tüm hava yolu şirketlerinin yüzde 99'unun uçak modeli bulunuyor"

(Kübra Kara/İstanbul)

3- Rus turistte tüm zamanların rekoru

Geçen yıl 4 milyon 801 bin Rus turistin geldiği Antalya'ya, bu yıl 1 Ocak-31 Ekim döneminde 5 milyon 414 bin 602 Rus gelerek, tüm zamanların rekoru kırıldı

POYD Başkanı Ülkay Atmaca:

"Halen talep alan Rus pazarı, kışın da önemini ve artışını sürdürecek"

Turizmde "her şey dahil" sisteminin geliştiricisi olarak bilinen Cem Kınay:

"Özellikle Antalya ve İstanbul'daki turizmcilerin hepsinin yüzü gülüyor, keyifleri yerinde. Gelen turistlerde rekorlar kırılıyor"

(Ayşe Yıldız/Antalya)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title