Haberler

2020 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 31 Ekim itibarıyla 6,5 ton uyuşturucu, 9,2 milyon kaçak sigara, 123 bin 418 kaçak elektronik sigara yakaladıklarını, ayrıca 16 bin 600 ton kaçak akaryakıt tespit ettiklerini bildirdi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 31 Ekim itibarıyla 6,5 ton uyuşturucu, 9,2 milyon kaçak sigara, 123 bin 418 kaçak elektronik sigara yakaladıklarını, ayrıca 16 bin 600 ton kaçak akaryakıt tespit ettiklerini bildirdi.

Pekcan, Ticaret Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2020 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı sunumda, kaçakçılıkla mücadele ve iç ticaretteki denetim uygulamalarını ve hedeflerini anlattı.

Bu yıl 31 Ekim itibarıyla 6,5 ton uyuşturucu, 9,2 milyon kaçak sigara, 123 bin 418 kaçak elektronik sigara yakaladıklarını, 16 bin 600 ton kaçak akaryakıt tespit ettiklerini ifade eden Pekcan, kaçakçılıkla mücadeleye kararlılıkla devam ettiklerini belirtti.

Pekcan, gümrüklerde kalan eşyanın değerlendirilmesi ile ilgili "eihale.gov.tr" internet adresinden erişilebilen sisteme kayıt yaptıran üye sayısının 708 bini aştığına işaret ederek, Ekim 2019 itibarıyla e-ihale yöntemiyle 273 milyon lira tutarında satış gerçekleştirildiğini kaydetti.

ETBİS ve PERBİS gelecek yıl devreye girecek

İç ticarette de uygulamaya aldıkları kare kodlu çekte sayının 112 milyonu aştığına değinen Pekcan, bunun yanı sıra elektronik bonoyu da sisteme dahil edeceklerini söyledi.

Pekcan, Elektronik Ticaret Bilgi Sistemini (ETBİS) kurma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "İnşallah 2020 yılının ilk çeyreğinde ülkemizdeki e-ticaret resmi verilerini artık açıklayabileceğiz. Ayrıca girişimcilerimizi e-ticarete yönlendirmek amacıyla Elektronik Ticaret Bilgi Platformunu kuruyoruz." ifadelerini kullandı.

Taşınır Rehin Sicil Sistemi'nde bugüne kadar yaklaşık 27 bin rehin tescil edildiğini anlatan Pekcan, KOBİ alacaklarının elektronik ortamda devredilmesiyle ilgili bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Pekcan, Perakende Bilgi Sistemi'nin (PERBİS) kurulmasına yönelik çalışmalara başladıklarını vurgulayarak, yazılımının 2020 yılının ilk yarısında tamamlanmasını hedeflediklerini bildirdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi'nin (ESBİS) çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Pekcan, "İnşallah yıl sonu itibarıyla devreye girecek. Hem esnafımız kendi işlemlerini bunun üzerinden yapabilecek hem de tüketicimiz 'Evde su borusu patladı, nereden bulurum?' demeyecek. Bu sistem mobil uygulaması ile esnafımıza ulaşabilecek." diye konuştu.

"GÜBİS annelerin en çok kullandığı sitelerden biri"

Pekcan, ürün güvenliği ve denetimine ilişkin faaliyetler hakkında da bilgi vererek, bu yılın 10 ayında 1,7 milyar ithal ürünü doğrudan etkileyecek şekilde denetim yaptıklarını, yaklaşık 7,2 milyon güvensiz/uygunsuz ürünün ithalatına izin vermediklerini, bunları geri gönderdiklerini kaydetti.

Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi'ni n(GÜBİS) 750 bin üyesi bulunduğunu belirten Pekcan, "Annelerin en çok kullandığı sitelerden birisi." dedi.

Pekcan, sebze ve meyvede geri gelen ürünlerle ilgili yeni bir uygulama geliştirdiklerini, 125 bin partiden 2 bin partinin ihracatına izin vermediklerini ifade etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Pekcan, bakanlığın amaç ve faaliyetleri doğrultusunda kullanılmak üzere, 2020 yılı bütçesinin toplam 5 milyar 752 milyon 364 bin lira olduğunu kaydetti.

Rekabet Kurulundan 264,4 milyon lira ceza

Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle de komisyonda yaptığı sunumda, ekim sonu itibarıyla 10 soruşturmanın tamamlandığını, 48 soruşturmanın ise devam ettiğini vurguladı.

Küle, "Rekabet Kurulu, ilgili dönemde toplam 264 milyon 421 bin 641 lira idari para cezası uygulamıştır." dedi.

Rekabet Kurumunun 2020 yılı bütçesinin bu seneye göre yüzde 20 artırıldığını belirten Küle, bütçenin 115 milyon 750 bin lira olarak öngörüldüğünü belirtti.

(Bitti)

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title