Haberler

Üniversite öğrencileri sokakta müzik yaparak öğrenci kardeşlerini sevindiriyor

KÜTAHYA Dumlupınar Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, sokak müziği yaparak kazandıkları paralarla, ilk ve orta okul öğrencileri için okul bahçelerini boyayıp, oyun alanları kuruyor.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nden 25 öğrenci 'Kaygısız Gelecek' topluluğunu oluşturdu. Öğrenciler sokakta müzik yaparak ya da konser vererek, elde ettikleri gelirle önce sokak hayvanları için barınaklar yaptı. Ardından da ilk ve ortaokul öğrencileri için kolları sıvadı. Kısa sürede sayıları 600'e çıkan topluluk üyeleri, okul bahçelerini boyayıp, çocuklar için spor ve zeka gelişimine katkı sağlayacak oyun alanları hazırlıyor.

Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi ve topluluk başkanı Umut Yılmaz amaçlarının gençlere eğlenceli aktivitelerle sosyal sorumluluk bilincini arttırmak olduğunu söyledi. Hüsnü Kişioğlu Orta Okulu'nun bahçesini düzenleyip, çocuklar için çalıştıklarını belirten Yılmaz, "Burada önce bahçe iç duvarlarını boyayarak işe başladık. Daha sonra okul bahçesine basketbol sahası, hentbol sahası, lastiklerle etrafını çevirdiğimiz mini futbol sahası yaptık. Yağlı boyalarla çeşitli renklere boyadığımız eski otomobil lastiklerinden tırmanma tepesi ile çocukların teneffüslerde oturarak kitap okuyacağı oturaklar yaptık. Yine otomobil lastiklerinin içine toprak doldurarak lavanta ektik. Dört gün süren çalışmalarımızda aynı bahçeye çeşitli zeka geliştirici oyunları yağlı boyalarla beton zemine çizdik. Şunu da belirtmek isteriz ki bu okul için yaptığımız işlerde kullandığımız tüm malzemelerin ücretini bazı sponsorlar, üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile arkadaşlarımızla birlikte Cumhuriyet Caddesi'nde yaptığımız sokak müziğinden elde ettiğimiz paralarla karşıladık. Kaygısız Gelecek topluğu olarak çalışmalarımıza üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın izni ve destekleri ile topluluk üyelerimizin gayretleriyle yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Hüsnü Kişioğlu Ortaokulu Müdür Yardımcısı Berrin Aruz da üniversite öğrencilerinin kardeşlerini sevindirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Eğitim vizyonu kapsamında, üniversite topluluğundan okulumuzun bahçesini düzenlemesi ve çeşitli oyun alanları oluşturulması yönünde talebimiz oldu. Kısa bir sürede topluluk bize dönüş yaptı. Okulumuzun bahçesini, değişik oyun alanları ile renklendirdiler, boyama etkinlikleri yapıldı, lastiklerden tırmanma alanı oluşturuldu. Çocuklarımız keyifle bu alanlarda vakit geçiriyorlar."

Öğrenci Fatma Sude Düz de "Üniversitedeki abi ve ablalarımıza okulumuzu güzelleştirdikleri,  bize değişik oyun alanları oluşturdukları için teşekkür ediyorum" dedi.


- Tahya
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title