Haberler

Alkollü araç kullanma cezasını Kur'an kursu inşaatında çalışarak çekiyor

Trabzon'da, alkollü araç kullanmaktan 2,5 ay hapis cezası alan Mehmet Akkol, cezasını Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında Kur'an kursu inşaatında çalışarak geçiriyor.

Trabzon'da, alkollü araç kullanmaktan 2,5 ay hapis cezası alan Mehmet Akkol, cezasını Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında Kur'an kursu inşaatında çalışarak geçiriyor.

Akçaabat ilçesine bağlı Hıdırnebi Yaylası'ndaki Yayla Kent'te yaşayan Mehmet Akkol hakkında, jandarma ekiplerince yapılan yol kontrolünde alkollü araç kullandığı gerekçesiyle işlem yapıldı.

Çıkarıldığı adli makamlarca 2,5 ay hapis cezasına çarptırılan Akkol, bir hafta Beşikdüzü Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kaldı. Daha sonra Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında adli kontrol şartı getirilen Akkol'un cezası, denetimli serbestlik uygulamaları kapsamında 17 gün Kur'an kursu inşaatında çalışmaya çevrildi.

Haftada 2 gün kolluk birimine giderek imza atan Akkol, 09.00 ile 13.00 saatleri arasında Hıdırnebi Yaylası'ndaki Kuruçam Köyü Yayla Camisi'nde yapımı süren Kur'an kursu inşaatında çalışıyor.

İnşaatta ustalara yardım eden Akkol, kum eleyip kereste ve tuğla taşıyor.

"Devletin vermiş olduğu her şeye razıyız"

Akkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında cezasını camide tamamlayacağı için mutlu olduğunu söyledi.

Camide hizmet etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akkol, şöyle devam etti:

"Memnunum burada çalışmaktan. Çalışmayı da seven bir insanım. Hem sevap işliyorum hem de cezamı çekiyorum. Hem de burada hocayla birlikte namazımı kılıyorum. Mutluyum, huzursuz değilim. Devletin vermiş olduğu her şeye razıyız. Böyle bir şey bana geldiği için mutluyum. Camiye hizmet ediyorum. Normalde 4 saat çalışmam var ama yeri geliyor ustalarla saat 17.00'ye kadar çalışıyorum. Ustalar buradayken bırakıp gitmek istemiyorum."

Akyol, alkol kullandığı için pişman olduğunu belirterek, "Alkol kullandığım için yanlış yaptım ama Cenabı Allah bu cezayı reva gördü. Camiye de verdi ki biraz akıllanalım. Bu da doğru. Yaradanımıza her zaman inancımız var. İnşallah bir daha böyle bir şeye kapılmayız. Bizim için daha hayırlısı oldu, bize nasip oldu burası, bu sevabı almak bize nasip oldu." ifadesini kullandı.

Elinden gelen bütün gayreti gösterdiğini, hizmet ederek sevap kazanmaya çalıştığını anlatan Akyol, sözlerini şöyle tamamladı:

"Alkol hiçbir zaman kar değil, zarardır. O anda boşlukta bulundum ama şu anda bıraktım, şükürler olsun. Namazımı kılıyorum, hocayla da burada oturuyor, sohbet ediyoruz. İnşallah bundan sonra devam ettireceğim."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Trabzon Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title