Haberler

Türk fındığı Çin'de tanıtıldı

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı İlyas Edip Sevinç, 1 Ocak-11 Kasım'da Çin'e gerçekleştirilen fındık ihracatının 9 bin 574 tona yükselerek karşılığında 75 milyon dolar gelir elde edildiğini belirtti.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı İlyas Edip Sevinç, 1 Ocak-11 Kasım'da Çin'e gerçekleştirilen fındık ihracatının 9 bin 574 tona yükselerek karşılığında 75 milyon dolar gelir elde edildiğini belirtti.

KFMİB'den yapılan yazılı açıklamada, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nda stant açıldığı ifade edildi.

Standın açılışının, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle tarafından yapıldığı ifade edilen açıklamada, ziyaretçilere ambalajlanmış şekilde kavrulmuş fındık ve çeşitli ürünlerin ikram edildiği aktarıldı.

Açıklamada, Türk fındığının tanıtımı için ülke sektörüne ilişkin bilgilerin yanı sıra ihracatçıların iletişim bilgilerinin de yer aldığı broşürlerin dağıtıldığına işaret edildi.

Organizasyonla ilgili değerlendirmede bulunan KFMİB Başkanı İlyas Edip Sevinç, 2000 yılında Çin'e sadece 160 ton fındık ihraç edildiğine dikkati çekti.

Sevinç, şunları kaydetti:

"2001 yılında Fındık Tanıtım Grubu tarafından başlatılan ve günümüzde Türkiye Tanıtım Grubu desteğiyle devam eden tanıtım faaliyetlerinin bir sonucu olarak 1 Ocak-11 Kasım 2019 arasında Çin'e gerçekleştirilen fındık ihracatı 9 bin 574 tona yükselerek karşılığında 75 milyon dolar döviz geliri elde edildi. Bu rakam, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 97'lik bir artışa tekabül ediyor."

Kaynak: AA / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title