Haberler

Putin'den ülkelere terör uyarısı: Tüm ülkeler tehlikede, bu yüzden çabaları birleştirmek lazım

Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki teröre karşı mücadele başladıktan sonra bu ülkenin topraklarının yüzde 90'ının militanlardan arındırıldığını belirterek, "Tüm ülkeler tehlikede, bu yüzden çabaları birleştirmek lazım." uyarısında bulundu.

Brezilya'daki BRICS Zirvesi'nin ardından basın toplantısında konuşan Putin, " Rusya, Şam'daki meşru hükümete destek yönünde aktif eylemleri başlattıktan sonra topraklarında neredeyse yüzde 90'ı teröristlerden özgürleştirildi" dedi.

Bu toprakların meşru hükümetin kontrolü altına alındığını kaydeden Rus lider, "İstediğimizi başardık" dedi.

Amaçlarının, Suriye'den Rusya'ya çok sayıda eğitilmiş ve deneyimli militanın geçmesini önlemek olduğunu söyleyen Putin, "Bu anlamda görevimizi yüzde 100 yerine getirdiğimizi iddia edemeyiz ama genel olarak evet, başardık. Suriye'de operasyon başlatırken önümüze koyduğumuz görevi yerine getirdik" ifadelerini kullandı.

"TÜM ÜLKELER TEHLİKEDE"

Sputnik'in haberine göre Tüm ülkelerin, militanların Suriye'den çıkarak onların topraklarına geçme riski ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Rusya Devlet Başkanı, "Bu özellikle Avrupa ülkeleri için geçerli. ABD için de böyle bir tehlike var. Tüm ülkeler tehlikede, bu yüzden çabaları birleştirmek lazım" diye ekledi.

ABD'nin Suriye'deki teröre karşı mücadeleye olan katkısına da değinen Putin, "Katkı var. Bunu kabul etmeli ve doğrudan söylemeliyiz. Başkan Trump'ın da katkısı var" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Putin, Rusya'nın Suriye'ye gelmeden önce uluslararası koalisyonun birkaç yıl boyunca 'yerinde saydığını' kaydetti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Vladimir Putin Suriye Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title