Haberler

Edirne ev ekonomisine katkı için başladılar, kooperatif kuracaklar

Güncelleme:

Ev ekonomisine katkı için başladılar, kooperatif kuracaklar

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı İzzetiye Mahallesi'nde yaşayan Diler Dülgeroğlu (34), evde yaptığı hamur işi yiyecekleri açtığı sosyal medya hesabı üzerinden satmaya başladı. Ürünlerin yoğun talep görmesi ve Dülgeroğlu'nun siparişlere yetişememesi üzerine mahalledeki diğer kadınlar da evlerinde üretime başlayarak, işe ortak oldu. AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve Keşan Belediyesi'nin desteğiyle mahalledeki kullanılmayan okul binası kiralanarak, sadece kadınların ortak olacağı kooperatif kurulması için çalışma başlatıldı.

Keşan'a bağlı kırsaldaki 945 nüfuslu İzzetiye Mahallesi'nde yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Diler Dülgeroğlu, evde yaptığı erişte ve yufka gibi hamur işi yiyeceklerin fotoğraflarını açtığı sosyal medya hesabında paylaşarak, satışa çıkardı. Ürünlerin yoğun talep görmesi ve Dülgeroğlu'nun siparişlere yetişememesi üzerine durumu mahalledeki diğer kadınlara anlatarak, işe ortak olmalarını sağladı.

Keşan Belediyesi, İzzetiye Mahallesi'nde yaşayan kadınları fikir edinmeleri amacıyla Bursa ile Edirne'de yöresel ürünler üzerine düzenlenen fuar ve pazarlara götürdü. 19-20 Kasım 2019 tarihlerinde Keşan'ın kurtuluşu nedeniyle düzenlenecek İzzeti İkram Sofrası etkinliğine hazırlanan kadınlar, her pazar günü, mahallede kurulacak yöresel ürünler pazarında ürünlerini satacak. AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da kadınlara destek ziyaretinde bulundu. Fatma Aksal ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'nun desteğiyle mahalledeki kullanılmayan okul binası kiralanarak, sadece kadınların ortak olacağı kooperatif kurulması için çalışma başlatıldı.

'KADININ EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ YİNE KADINDIR'

Diler Dülgeroğlu, yaptığı yiyecekleri ev ekonomisine katkı sağlamak için sosyal medya üzerinden satmaya başladığını belirterek, Evde kışlık yaptığım erişte ve yufkaları sosyal medya hesabı üzerinden satışa koydum. Yoğun talep oldu. Arkadaşlarıma dedim ki, benimle birlik olur musunuz Onlarda arkamda bulundular. Biz böyle bir işe kalkıştık. Daha sonra başladı siparişler gelmeye. Bu işe başlayalı 1 ay kadar oldu. Ama gayet güzel satışlar yapıyoruz. Hemen çok büyük paralar kazanmayı beklemiyoruz. Biz şu an un, yumurta paramızı çıkarabiliyoruz. Şu an çok güzel gidiyor. Çok isteyen var. Sebzeli makarnamız çok tuttu. Burada arkadaşlarımızla sabah toplanıyoruz ve işe koyuluyoruz. Kadının en büyük destekçisi yine kadındır. Ben başaracağımıza inanıyorum dedi.

'YAPTIĞIMIZ İŞTEN GAYET MEMNUNUZ'

Kurulacak olan kooperatifle ilgili de bilgi veren Dülgeroğlu, Kullanılmayan okul binası kiralanmış. Oraya, kooperatif kurulması planlanıyor. İzzetiye mahallesi, Saros Körfezi'ne çok yakın. Çanakkale yolu da yakın bir noktadan geçiyor. Herkesin kazanmasını istiyoruz. Bu bizim için çok büyük bir avantaj. Sonuçta evimizde bu işleri yapıyoruz. Bugün 10 lira da kazansak, 20 lira da kazansak iyi. Oturduğumuz yerden kimse bu parayı bize vermiyor. Biz yaptığımız işten gayet memnunuz diye konuştu.

'ŞANSLI OLDUĞUMUZU HİSSEDİYORUZ'

Nuray Kocaoğlu da, evindeki boş odasını imalathaneye çevirdiklerini kaydederek, şunları söyledi

Şu an çok güzel ürünler yapıyoruz. Satışlarımız da iyi. Belediye başkanımız da arkamızda. Bu yüzden biz de daha çok azimliyiz. Bizim bunu başardığımızı gören mahalledeki diğer kadınlarda arkamızdan gelmeye karar verdi. Mahallemizi daha da tanıtarak, buraya insanları çekebiliriz. Şanslı olduğumuzu hissediyoruz.

'EL EMEĞİ OLAN HER ŞEY PAZARLANACAK'

İzzetiye Mahallesi Muhtarı Erdoğan Karaca ise kadınların yaptığı el emeği ürünlerin pazarlanması amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, Yöresel ürünlerimiz için bir pazar kurulacak. Ayrıca 19-20 Kasım tarihlerinde kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında ürünlerimizi sergileyeceğiz. Eski okul binasında da kooperatif kurulacak. Kooperatif üzerinden kadınlar satış ve pazarlama yapılacak. Şu an da kooperatif için 51 kişinin ismini yazdık. Erişte, tuz-biber, salça, reçel, el emeği olan her şey pazarlanacak dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Medya Keşan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title