Haberler

    Türkiye: VW ile görüşmeler sürüyor

    Alman otomobil devi Volkswagen'in (VW) planlanan fabrika yatırımıyla ilgili Türkiye ile görüşmeleri sürdürdüğü bildirildi.

    Alman otomobil devi Volkswagen'in (VW) planlanan fabrika yatırımıyla ilgili Türkiye ile görüşmeleri sürdürdüğü bildirildi. VW Barış Pınarı harekatı nedeniyle yeni fabrikayla ilgili kararını ertlemişti.Manisa'ya yapılması planlanan yeni fabrika konusunda kararını erteleyen Volkswagen'in Türkiye ile görüşmeleri sürüyor. Türkiye'de ihracat yapan tüm otomotiv ana ve yan sanayi şirketlerinin üyesi olduğu Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik yaptığı açıklamada "Türk hükümet yekililerinin Volkswagen ile irtibat halinde olduğunu biliyorum, şimdi sonuç bekleniyor" diye konuştu.

    Alman Haber Ajansı'nın (dpa) haberine göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Ankara'da yaptığı bir görüşme esnasında, "Alman tarafıyla her zaman görüşüyoruz. Bizim görevimiz yatımıcıyla, Volkswagen (VW) ile görüşmek" diyerek Türk ve Alman yetkililerin Volkswagen yatırımıyla ilgili temaslarını sürdürdüğünü teyit etti.

    Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği Başkanı Alper Kanca da Volkswagen'in Türkiye'deki sektör tedarikçileriyle görüşmelerini de sürdürdüğünü söyledi. Kanca, "Volkswagen bir kaç ay önce tedarikçi ve şirketlerle görüşmeye yakınlaşmaya başladı. Bu konuda somut sorular yönelttiler. Bu talepleriyle alakalı olarak irtibatta olmayı sürdürüyorlar" diye konuştu.

    Karar Barış Pınarı nedeniyle ertelendi

    Türkiye'nin 9 Ekim'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı Alman kamuoyunda Türkiye'nin Suriye politikasıyla ilgili yoğun eleştirilere neden olmuş, VW yeni fabrikayla ilgili Ekim ayı başında açıklaması beklenen kararı ertelediğini duyurmuştu.

    VW'nin bir milyar euroyu aşkın yatırımla Manisa'da kurmayı planladığı fabrikanın yıllık 300 bin araçlık kapasiteye sahip olması ve yaklaşık 4 bin kişiyi istihdam etmesi planlanıyor. Fabrika inşasının 2020 yılı sonunda başlaması ve 2022 yılında üretime geçilmesi öngörülüyor. Fabrikada Volkswagen Passat ve Skoda Superb modelleri üretilecek.

    VW'nin yeni yatırım sürecinde Türkiye'nin en büyük rakibi Bulgaristan da geçen ay yaptığı açıklamada, AB Komisyonu ile istişare ettikten sonra yatırımın ülkelerinde yapılması halinde teşvik miktarını "135 milyon euro yerine 250-260 milyon euroya yükseltmenin bir yolunu bulduklarını" kaydetmişti.

    Ardından Romanya'dan da bir açıklama gelmiş, Ticaret Bakanı Stefan Radu, Rumen "Ziarul Financiar" gazetesine yaptığı açıklamada "VW ile yeni görüşmeler başlattık. Romanya çok iyi teknik koşullara sahip ve iş gücü sıkıntısı yok" demişti.

    dpa, DW /MK,HT

    (c)

    Kaynak: Deutsche Welle / Ekonomi

    Volkswagen Türkiye Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title