Haberler

Diyabete dikkati çekmek için çöp topladılar

Güncelleme:

Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği üyeleri, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında çöp toplayarak, diyabet farkındalık yürüyüşü yaptı.

Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği üyeleri, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında çöp toplayarak, diyabet farkındalık yürüyüşü yaptı.

Aralarında diyabet hastası çocukların da olduğu dernek üyeleri, Düzce Anıt Park'ta bir araya geldi.

Ellerinde "Diyabetten değil, bilgisizlikten kork", "Erken tedbir diyabete birebir" ve "Diyabetiz her yerdeyiz" yazılı pankartlar bulunan gruptakiler, Anıtpark Meydanı'ndan başlayarak, Spor Sokak, Gaziantep ve İstanbul caddelerinde çöp toplayarak yürüyüş yaptı.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Diyabet Günü'nü etkinliklerle geçirerek, farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Etkinliğe, Düzce Bisiklet Kulübü üyeleriyle karate ve muaythai sporlarında Avrupa ve dünya çapında dereceleri olan sporcuların da destek verdiğini vurgulayan Arslanoğlu, "Konferanslar, tiyatrolar, 5-6 ilde değişen yemekler, pompa çalıştayı ve daha sayamadığım 8 güne yayılan 30'dan fazla etkinlikle Diyabet Günü'nde dayanışmanın, diyabetle birlikte kaliteli yaşamın önemine vurgu yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

İlknur Arslanoğlu, farkındalık oluşturmanın, diyabetli olanlara toplumdan gerekli desteğin ve düzenlemenin yapılmasının önemine değinerek, topluma verilen mesajda ayrıca çevre sağlığına ve yaşam düzenine dikkat ederek, kendilerinin de diyabetten korunması mesajı vermenin önemini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Şeker Hastalığı Düzce Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title