Haberler

Erdoğan'ın Trump'a izlettirdiği terör saldırısını yaşayan mahalle sakinleri konuştu

'nın görüntülerini içeren kayıt, 2008'deki Güngören'deki terör saldırısına ait. Saldırıda hayatını kaybeden Yunus Öztürk'ün annesi Türkan Öztürk acılarının hale taze olduğunu söyleyerek, "Ben cumhurbaşkanımıza güveniyorum. Bu katili de ele geçirecek, bu katili de alacak" diye konuştu.

"BAŞKASINI KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN KENDİ DE GİTTİ"

Güngören'de 2008 yılında çöp kutusuna bırakılan iki bombanın patlatılması sonucu 17 kişi hayatını kaybetmiş, 154 kişi de yaralanmıştı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika'daki temaslarında ABD Başkanı Donald Trump ve Amerikalı senatörlere PKK/YPG'li terörist 'Mazlum Kobani' kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in karıştığı terör eylemleri hakkında hazırlanan videoyu izlettirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump'a izlettiği o videoda 2008 yılında Güngören'de meydana gelen bombalı terör saldırısında DHA'nın çektiği görüntüler yer aldı. Tekrar gündeme gelen Güngören saldırısının tanıkları ve hayatını kaybedenlerin yakınları o acı günü anlattı.

2008'deki bombalı terör saldırısında 27 yaşındaki oğlu Yunus Öztürk'ü kaybeden anne Türkan Öztürk tekrar gündeme gelen saldırıyla ilgili olarak acılarının hala taze olduğunu söyledi.

Acılı anne Öztürk, "Alışveriş için buraya gelmişti. Bizim evimize çok yakın burası. İlk bomba patlayınca yaralı çocuğu görüp kucağına aldı. Çocuğu alıp kaçarken ikinci bomba patladı. Başkasını kurtarmaya çalışırken kendi de gitti. Babası da yüz metre aşağıdaydı. Babası ve kardeşi cesedi gördüğü halde tanıyamadı. Babası da saniyelerle kurtuldu. Acımız 11 senedir bugün ki gibi katilleri dışarıda en büyük acıyı da bu veriyor. Oğlum mezarda, katilleri dışarıda" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZA GÜVENİYORUM"

Öztürk, "Ben cumhurbaşkanımıza güveniyorum. Bu katili de ele geçirecek, bu katili de alacak. Ben cumhurbaşkanımıza inanıyorum bu katilinde yakalanıp cezasını çekeceğine inanıyorum. Burayı kimse dile getirmiyordu. Cumhurbaşkanı haricinde burayı dile getiren olmadı. Bir tek bunu sayın Cumhurbaşkanımız dile getirdi, ona güveniyorum. Ondan başka dile getiren olmadı. Katilleri yakalayacağına ve bizim de acılarımızın biraz olsun dineceğine inanıyorum" dedi.

"ETKİSİNİ HALA ÜZERİMİZDEN  ATAMADIK"

25 yaşındaki Furkan Akarsu saldırı günü henüz 14 yaşında olduğunu ve etkilerini hala atlamadığını anlattı. Akarsu," O gün Güngören ve tüm Türkiye için çok kötü bir gündü. Bir sürü kötü anım var o günle ilgili. Ben evimdeydim önce bir ses duydum. Ondan sonra herkes sese doğru gitti.  Herkesi bu köşeye doğru yollamışlar sonra bu köşede ikinci bomba patladı. Asıl can alan da o oldu. Camdan bakıyordum o sıra kıpkırmızı gördük köşeyi. İki tane ilkokul arkadaşım vardı Allah rahmet eylesin. Bu binada oturan bir küçük kızımız vardı o da vefat etti.  Allah hepsinin belasını versin. Biz terörü kınıyoruz. Nefret ediyoruz hala bir çözüm bulunamadı. Keşke olmasa şu terör laneti bitmedi" şeklinde konuştu.


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Donald Trump Güngören Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title