Haberler

9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali başladı

9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törenle başladı.

9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törenle başladı.

Açılışta konuşan Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, festival sayesinde hukuk ve adalet konularının sinemanın diliyle aktarıldığını söyledi.

Festivalin bugüne kadar darbe, şiddet, göçmenlik ve ayrımcılık gibi konulara değindiğini anımsatan Sözüer, bu sene yeni bir sorunu ele aldıklarını belirterek, "Yeni çağa girerken dijital dünya kimsenin pek gündeminde değil. Sadece sosyal medyaya bakıyoruz." dedi.

Sözüer, sanal dünyada da adaletin gerekliğine vurgu yaparak, "Sanal dünyada da herkes için adalet diyoruz ve demeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Festival Direktörü Bengi Semerci ise festival kapsamında gösterilecek filmlere ilişkin bilgi vererek, "Bütün zorluklara rağmen bazen ayağımız taşa takılsa da bazen yaptıklarımız bir işe yaramıyor gibi gelse de adalete olan inancımızla o güçle ve herkese adaletin gerçekten gerekli olduğuna inandığımız için biz bu film festivaline gücümüz yettiğince devam edeceğiz." diye konuştu.

Festival programında dünyanın her yerinden gelen filmlerin yer aldığını belirten Semerci, akademik kısmın da konusu olan sanal adaletin önemli olduğunu kaydetti.

Gecede Yeşim Ustaoğlu'na "Sinema Onur Ödülü", Stephen Thaman'a "Akademik Onur Ödülü", Prof. Sami Şekeroğlu'na "Sinemaya Katkı Ödülü" verildi.

Yeşim Ustaoğlu, Zeynep Atakan, Zuhal Olcay, Izeta Gradevic, Ioana Uricaru, Maxine Williamson, Antonio Saura, Ruth Gabriel, Sahraa Karimi ve Teodor Kuhn gibi isimlerin de katıldığı program, yönetmenliğini Miroslav Terzic'in yaptığı "Soy Bağı" adlı filmin gösterilmesiyle sona erdi.

Türk ve dünya sinemasından seçilmiş, ana teması adalet olan filmlerden oluşan Suç ve Ceza Film Festivali gösterimleri, Beyoğlu Sineması ve Nişantaşı City's sinemalarında yapılacak. Festival, 28 Kasım'a kadar sürecek.

Festival kapsamında, endüstrideki gelişmelerin tanıtıldığı, tartışıldığı, iletişim toplantılarının yapıldığı VisionIST "Endüstri Günleri", 23-25 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Film Festivali Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title