Haberler

Gerçek müzik aletlerine kavuştular

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde Güvenli Ortaokulu'nda öğrenim gören 7'nci sınıf öğrencileri, kendi imkanlarıyla tahta, odun ve plastik kovaları enstrüman gibi kullanıp, şarkı söyledikleri videoyu sosyal medyadan paylaştı.

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde Güvenli Ortaokulu'nda öğrenim gören 7'nci sınıf öğrencileri, kendi imkanlarıyla tahta, odun ve plastik kovaları enstrüman gibi kullanıp, şarkı söyledikleri videoyu sosyal medyadan paylaştı. Görüntüleri izleyen Esendere Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin Müdürü Kenan Canan ve müzik öğretmeni Ceylan Açat, öğrenciler için, içinde gerçek müzik aletlerinin bulunduğu müzik sınıfı oluşturdu.

İran sınırında bulunan Esendere beldesindeki Güvenli Ortaokulu'nda eğitim gören 7'nci sınıf öğrencileri Bulut Altekin, Uygar Safalı, Cesur Aslan, Cevdet Baran, Enes Cindal ve Eşref Ölmez müzik grubu kurdu. Tahta, odun, plastik kova ve kasaları, org, mikrofon, darbuka ve gitar gibi kullanarak şarkı söyleyen öğrenciler, çektikleri videoyu ise sosyal medyada paylaştı. Videoyu izleyen Esendere Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Canan, görüntüleri, okulun müzik öğretmeni Ceylan Açat ile paylaştı.

Okul Müdürü Kenan Canan, Ceylan Açat ile birlikte Güvenli Ortaokulu'na gidip, burada müziğe ilgi duyan öğrenciler ile görüştü. Öğretmen Açat, daha sonra, farklı illerde tanıdığı müzik evleri ile görüşmeler yapıp, okula malzeme isteğinde bulundu. Bu talebine de olumlu geri dönüş alan Açat, bir ay gibi kısa bir sürede birçok farklı müzik aletini bir araya getirdi. Daha sonra Güvenli Ortaokulu'na gidip müzik aletlerini teslim eden Canan ve Açat, öğrenciler için içinde gitar, davul, org ney, kaval, darbuka, bağlama, def, zilli, flüt, melodika, nota sehpası ve mikrofonun bulunduğu 'Müzik Manzara' adlı sınıf oluşturdu.

Sınıfın açılışına Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Ak Parti Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Esendere Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Canan, Müzik öğretmeni Ceylan Açat, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Açılış kurdelesini kesen Kaymakam Osman Doğramacı, hayırlı olması dileklerinde bulundu. Kaymakam Doğramacı, geri dönüşüm malzemelerinden müzik aletleri yapan öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Durumu sosyal medyadan gördüğünü belirten Esendere Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Canan, "Müzik öğretmenimiz Ceylan Açat, farklı illerde tanıdığı müzik evleri ile görüşmeler yapıp okula malzeme isteğinde bulundu. Bu talebine de olumlu geri dönüşler aldı ve öğretmenimiz bir ay gibi kısa bir sürede, bu kadar farklı müzik aletini bir araya getirdi ve onlara hayatları boyunca unutamayacakları bir hediye sundu. Şu anda hem biz mutluyuz, hem de öğrenciler çok mutlu" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Medya Yüksekova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title