Haberler

İtalyan basını EURO 2020 kurasından memnun

Güncelleme:

2020 Avrupa Şampiyonası'nın dün Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılan kura çekimi sonrası İtalyan basını, "Gök mavililer" olarak andıkları milli takımları açısından kuraya olumlu yaklaşırken, Türk Milli Takımı'nın İtalya'da top koşturan oyuncu sayısına işaret edildi. Ülkenin önde gelen spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, İtalya'nın eski milli oyuncu Francesco Totti'nin elinden iyi bir kura çekerek, "Ölüm grubu" olarak nitelenen Almanya, Fransa ve Portekiz'in yer aldığı F Grubu'na kıyasla Türkiye, İsviçre ve Galler'in bulunduğu A Grubu'na düştüğünü yazdı.

TÜRK DUVARI ES GEÇİLMEDİ

Türkiye'nin kadro itibarıyla gençleştiği belirtilirken, EURO 2020 Elemeleri'nde sadece 3 gol yediğine işaret edilerek, "Gençleşmiş Türkiye, Fransa'ya yenilmezken (1 galibiyet, 1 beraberlik), eleme grubunda Merih Demiral ve Çağlar Söyüncü'den oluşan 'Türk Duvarı' sayesinde sadece 3 gol yedi." ifadesi kullanıldı. Gazete, Türk Milli Takımı'nın İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) top koşturan oyuncuları Hakan Çalhanoğlu (Milan), Cengiz Ünder (Roma) ve Merih Demiral'dan (Juventus) "İtalyanlar" olarak bahsederken, daha önce Inter'de forma giyen ve "Veteran" olarak anılan Emre Belözoğlu'nun da İtalyan futbolunu yakından tanıdığı ifade edildi.

MİLLİLERİN HİÇ YENİLMEDİĞİNE VURGU YAPILDI

İtalya'nın Türkiye ile daha önce 10 maç yaptığına ve bu karşılaşmalarda 7 galibiyet ve 3 beraberlik alarak hiç yenilmediğine dikkat çekildi. Gazetenin haberinde, teknik direktör Şenol Güneş'in Türk Milli Takımı'nı 2002'de dünya üçüncülüğüne taşıdığı hatırlatılırken, Türkiye ile İtalya'nın 2000'deki Avrupa Şampiyonası'nda karşılaştığı ve o maçı İtalya'nın 2-1 kazandığı anımsatıldı.

İtalyan basını EURO 2020 kurasından memnun

MANCİNİ'NİN SÖZLERİNE DE YER VERİLDİ

Haberde, İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin, "Dengeli bir kura. Olimpiyat Stadı'nın dolmasını bekliyorum. Türkleri çok iyi tanıyorum, çok iyi bir takım." şeklindeki kura sonrası değerlendirmelerine de yer verildi.
Corriere dello Sport gazetesi de İtalya Milli Takımı'nın, 12 Haziran'da EURO 2020 açılışını, daha önce 10 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik aldığı ve kadrosunda Cengiz Ünder ile Hakan Çalhanoğlu'nu bulunduran genç bir kadroya sahip Türkiye ile yapacağını yazdı. Gazete, ay-yıldızlıların EURO 2020 Elemeleri'nde 10 maçta kalesinde sadece 3 gol gördüğünün altını çizdi. Gazetenin haberinde, "Eski Alman milli oyuncu Philipp Lahm, 3. torbadan grubumuza Türkiye'yi çekerek, bizim 12 Haziran'da Olimpiyat Stadı'nda Cristiano Ronaldo'nun hayaletini görme korkumuzu kesti attı. Bu şekilde, Cengiz Ünder ve arkadaşlarına saygılı olmakla birlikte heyecan verici bir başlangıç olacak." ifadelerine yer verildi.

CENGİZ, MERİH, HAKAN İTALYA FUTBOLUNU BİLİYOR

Gazete, Türkiye'den Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu ve Merih Demiral, İsviçre'den Ricardo Rodriguez ve bir dönem Juventus forması giyen Stephan Lichtsteiner ile Galler'in yıldızı Aaron Ramsey'nin, İtalya Serie A'da oynayan, dolayısıyla İtalyan futbolunu bilen oyuncular olduğu belirtildi. Corriere dello Sport, İtalya Milli Takımı'nın F Grubu'na kıyasla favori olduğu bir gruba düştüğünü yazdı.

Kaynak: AA / Spor

A Milli Futbol Takımı merih demiral İtalya Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500

Yorumlar (6)

adanadan ahmet:

ilk yenilgilerini bizde alaçaklar italyanlar hepsini dize getirecez saygılar

6
0
yanıtYanıtla
CagsMerıh:

Merih ve Çağlar Size Güveniyoruz... İtalyanlar ile vitrin maçı olması çok güzel İnşallah güzel bir sonuç olur bizim için ilk maç ve final maçları en çok izlenen maçlardır ülkemiz için çok prestijli bir maç olacak

6
0
yanıtYanıtla
beşiktaşk:

İLK YENİLGİLERİNİ alacaklar yani

3
0
yanıtYanıtla
DERBEDER CİMBOMLU:

VALLAHİ BİZ DAHA MEMNUNUZ HEDEFİMİZ KUPA BU GENÇLERDEN ÇOK UMUTLUYUZ BENCE EN İYİ JENERASYONU YAKALADIK. . ROMAYI ONLARA DAR EDECEĞİZ. BİZ EV SAHİBİ SEVERİZ.

2
0
yanıtYanıtla
gerçekler:

saygı duyuyorlar ancak içten bizi yeneceklerini düşünüyorlar çok büyük bir hata yapıyorlar türkiye italyaya öyle kolay lokma olacak takım değil artık hatta italyaya karşı ilk galibiyetimizi alacağımızı düşünüyorum.

1
0
yanıtYanıtla
ferid gül:

göz boyama diye düşünüyorum biz buna kanmamamız lazım ki başarılı olalım

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title