Haberler

Mavi kapaklarla engelli çocuğa tekerlekli sandalye aldılar

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da engellilerle ilgili çalışmalara gönüllü destek veren Münire Yaşar'ın öncülüğünde başlatılan kampanyayla toplanan mavi kapaklarla, 3 yaşındaki engelli çocuğa sandalye alındı.

Afyonkarahisar'da 7 yıldır işitme cihazları satan bir işyerinde çalışan Yaşar, işi gereği sık sık karşılaştığı engelli bireylere destek olmak için Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi'ne gidip derneğin gönüllülerinden oldu.

Bir süredir engelli bireyler için yürütülen projelerde yer alan Yaşar, son olarak mavi kapak toplayarak tekerlekli sandalye almak için kolları sıvadı.

Çevresindeki arkadaşlarının ve tanıdıklarının da yardımıyla binlerce mavi kapak toplayan Yaşar, kapakları verdiği çevre şirketinden, karşılığında tekerlekli sandalye aldı.

Yaşar, Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Faruk Özkara ile görüşerek sandalyenin 3 yaşındaki engelli Ahmet Turan'a ulaştırılmasını sağladı.

Yaşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek üyesi gönüllülerle yaklaşık 2 ay mavi kapak topladıklarını bildirdi.

Diğer illerde bulunan gönüllülerin de desteğiyle kısa sürede binlerce kapak topladıkları anlatan Münire Yaşar, şunları kaydetti:

"Daha fazla kapak toplayabilmek için evde kullandığımız büyük damacanaları küçük şişeler ile değiştirdim. Daha sık su alıyordum. İşin sonunda topladığımız kapaklarla aldığımız tekerlekli sandalyeyi Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi aracılığı ile teslim ettik. En çok ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz 3 yaşındaki Ahmet'e vermeyi uygun gördük. Doğuştan belden altı tutmuyor. Bize ulaşan herkese destek olmaya çalışıyoruz. Herkesin mavi kapak ve geri dönüştürülebilir malzemeler toplayarak bize destek olmasını bekliyoruz."

Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Faruk Özkara ise Münire Yaşar ile bazı projelerde birlikte çalıştıkları dile getirdi.

Özkara, mavi kapak kampanyasının unutulmaya başladığını ve bunu canlandırmak için böyle bir etkinliğe destek verdiklerini ifade ederek, "Bu kampanya zaman zaman yapılıyordu ama unutulmaya başladı. Biz elimizden geldiğince tüm engelli bireylere destek olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız da mavi kapak kampanyası ile birlikte derneğe destek olmaya çağırıyoruz." dedi.

Engelli Ahmet'in Turan annesi Emine Turan ise oğlunu hastaneye ve çarşıya götürürken sıkıntılar yaşadığını aktardı.

Anne Turan, hediye edilen tekerlekli sandalye ile daha rahat hareket edebileceklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Afyon Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title