Haberler

2019 Ballon d'Or Lionel Messi'nin

Güncelleme:

Yılın futbolcusuna verilen Altın Top ödülünü, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi kazandı.

2019 Ballon d'Or (Altın Top) ödülünün bu yıl kazananı Lionel Messi oldu. France Football dergisi tarafından düzenlenen organizasyonda, yılın en iyi erkek futbolcusuna verilen Altın Top ödülünün sahibi, Lionel Messi oldu. Kariyerinde 2009, 2010, 2011, 2012 ve 2015 yıllarının ardından bu ödüle layık görülen 32 yaşındaki Messi, altı kezle Altın Top'u en fazla kazanan futbolcu olmayı başardı. Böylelikle Messi, 5 ödülü bulunan Cristiano Ronaldo da geride bıraktı.

2019 Ballon d'Or Lionel Messi'nin

RONALDO ÖDÜLE KATILMADI

2018-19 sezonunda Barcelona ile La Liga şampiyonluğu yaşayan Messi, attığı 36 golle de krallık yarışını zirvede tamamlamıştı. Arjantinli futbolcu, 2019 yılında şu ana kadar kulüp ve milli takım formasıyla 46 kez fileleri havalandırdı. Oylamada Liverpool'dan Hollandalı Virgil van Dijk ikinci, Juventus'tan Portekizli Cristiano Ronaldo üçüncü, Liverpool'dan Senegalli Sadio Mane dördüncü ve yine Liverpool'dan Mısırlı Muhammed Salah beşinci sırayı aldı. Altın Top ödülünü beş kez kazanan Ronaldo, ödül törenine katılmadı.

2019 Ballon d'Or Lionel Messi'nin

YILIN EN İYİ KALECİSİ ALİSSON BECKER

Öte yandan en iyi 21 yaş altı oyuncusuna verilen Kopa Kupası'nı Juventus'un Hollandalı yıldızı Matthijs de Ligt, yılın en iyi kalecisi ödülünü Liverpool'un Brezilyalı file bekçisi Alisson Becker, en iyi kadın futbolcu ödülünü ise ABD Milli Takımı ile bu yıl Dünya Kupası şampiyonluğu yaşayan Megan Rapinoe kazandı.

FIFA 2016'DA ORTAKLIĞA SON VERMİŞTİ

France Football dergisinin 1956-2009 yıllarında verdiği Altın Top ödülü ile FIFA'nın 1991-2009 senelerinde seçtiği Dünyada Yılın Futbolcusu ödülü, 2010'da FIFA Altın Top adı altında birleşmişti. FIFA ve France Football dergisi, FIFA Altın Top ismiyle verilen yılın futbolcusu ödülünün ortaklığına 2016'da son vermişti.

Kaynak: AA / Spor

Lionel Messi Barcelona Haberler

500

Yorumlar (15)

HAK EDEN DEĞİL İSME BALON DOR:

Van Dijk, Mane, Zaha gibi adamlar dururken yine bu cüceye verdiler ödülü. Barcelona dışında varlık gösterememiş, Xavi, Inıesta gidince kaybolmuş bir cüce. Dünya Kupasında zorlandığını anlayınca ben milli takımı bırakıyorum diyerek çekip gitmişti. Bir de bunu Maradona ile kıyaslıyorlar yazık. En iyi kaleci ödülü isabetli bir karardı. CR7 de bu yıl hak etmemişti Ballon Doru.

5
6
yanıtYanıtla
HAKKETMEDİ DİYENLERE ;:

Messi ; şampiyonlar ligi gol krallığı, avrupa liglerinin en golcüsü, altın ayakkabı, en çok asist, klit pas ve dribbling yapan oyuncu, ve yetmezmiş gibi açık arayla yılın oyun kurucusu, şampiyonlar liginde en çok haftanın oyuncusu seçildi. barçanın yarı finale çıkmasında baş aktör. yeter mi ? ödül, şamp, yonlar ligini kazanana verilmiyor, en iyi oyuncuya veriliyor, bireysel performansa. .

5
4
yanıtYanıtla
vezir42:

ya ne yaptı da bu sene allah aşkına daha çok hakedenler vardı gerçekten

4
2
yanıtYanıtla
Hak etmedi:

Kesinlikle hak etmeden almış olduğu 2 ödül messi masadakilerin emriyle bu haksız ödülü almıştır cr7 buna her alanda koydu ama oda hak etmemişti hak eden liverpool dan olmalıydı mane salah olabilirdi

0
5
yanıtYanıtla
DELİ:

Liverpool dan birisinin alması lazımdı . . . Eski Messi olsa tamam !

2
2
yanıtYanıtla
Messi=Thanos gibi:

şuan ki Messi eskisinden çok daha iyi. Gol Asist oyun krucu pas. . . artık herşeyi istediği gibi yapıyor

yanıt0
yanıt0
Ozan Tufan:

Benim olsun

2
1
yanıtYanıtla
ECE KULUP:

TAMAM CANIM BARDAYIM

yanıt0
yanıt0
fenerlibahçeli34:

Efendin ''altın top'' ödülü Messi, Ronaldo ve bir kaç kişinin daha aday olup; Messi ile Ronaldo dan birinin kazandığı bir ödüldür.

2
0
yanıtYanıtla
bjk:

tipine bak arjantin takimina ne verebildi ki 1 gol , uefa ligde 0

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title