Haberler

Trump türkiye cumhurbaşkanı ile çok iyi anlaşıyorum

Güncelleme:

Trump Türkiye Cumhurbaşkanı ile çok iyi anlaşıyorum

İngiltere, (DHA)- Londra'da bugün başlayacak NATO liderler zirvesi öncesi konuşan Trump yaptığı açıklamada, 'Türkiye'yi seviyorum ve Cumhurbaşkanı ile çok iyi anlaşıyorum. Umarım NATO için değerli bir müttefik olacaktır. Ancak gelecekte ne olacağını göreceğiz' dedi.

NATO 70'inci Yıl Liderler Zirvesi nedeniyle İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile basına ortak açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile ilişkiler ve Türkiye'nin S-400 satın almasına dair soruları yanıtladı.

Trump, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemini satın almasına ilişkin sorulan soruya, 'Aldılar, bizim sistemlerimizi de almaya çalıştılar. Obama yönetimi, 'Alamazsınız. Size satmayacağız' dedi. Bunu birkaç kez söylediler ve Türkiye de Rus sistemini aldı. Neler olacağını göreceğiz, hala iletişimimizi sürdürüyoruz. Ama Patriotları almak istediler, almaya çalıştılar. Birçoğunuz bunu biliyorsunuz. Ama Türkiye'ye izin verilmedi. 'Alamazsınız' dediler? yanıtını verdi.

'TÜRKİYE'Yİ SEVİYORUM VE CUMHURBAŞKANI İLE ÇOK İYİ ANLAŞIYORUM'

Trump, Türkiye ile iyi ilişkilerinin olduğunu ve varılan mutabakatın etkili olduğunu belirterek, 'Türkiye iyi ilişkilerimizin olduğu bir ülke. Herkesin eleştirdiği bir mutabakat imzaladık. Çünkü askerlerimizi oradan (Suriye) çıkartmak istiyordum. 2 bin yıl süredir savaşan bir sınırın polisi olmak istemiyoruz. Askerleri oradan çıkarmak istiyorum ancak petrolü elde tutmak istiyorum. Şimdi ise bu mutabakatın çok iyi olduğunu söylüyorlar. Türkiye'yi seviyorum ve Cumhurbaşkanı ile çok iyi anlaşıyorum. Umarım NATO için değerli bir müttefik olacaktır. Ancak gelecekte ne olacağını göreceğiz' ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE BAĞDADİ OPERASYONU KONUSUNDA ÇOK YARDIMCI OLDU'

ABD'nin Bağdadi'nin öldürülmesiyle sonuçlanan operasyonuna ilişkin Türkiye'nin çok iyi bir destekçi olduğunu söyleyen Trump, '3 hafta önce, Bağdadi'ye yaptığımız operasyonda Türkiye çok yardımcı oldu. Türkiye'nin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrol ettiği alanlardan uçtuk. Onlara 'Geliyoruz' dedik ve gerçekten çok yardımcı oldular. Onlara ne yaptığımızı ya da nereye gittiğimizi belirtmedik. Türkiye daha iyi ve daha yardımsever olamazdı? ifadelerini kullandı.

STOLTENBERG TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR NATO MÜTTEFİKİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğuna dikkat çekerek, 'Türkiye önemli bir NATO müttefiki. Sadece haritaya bakmanız yeterli. Türkiye, Irak ve Suriye'ye sınırı olan tek müttefik. Türkiye, DEAŞ ile ortak mücadelemizde çok önemliydi. DEAŞ'ın birkaç ay önce kontrol ettiği tüm bölgeleri özgürleştirdik. 8 milyondan fazla insan DEAŞ kontrolündeydi. Bu mücadeleyi, Türkiye'deki üsleri kullanarak yaptık. Türkiye çok önemli bir rol oynadı' dedi. Stoltenberg 'Rus sistemi NATO havadan füze savunma sistemlerine entegre edilmeyecek çünkü bu Rus sistemleri diğer NATO sistemleriyle birlikte çalışamıyor. Ayrıca, Türkiye ve ABD arasındaki iletişimin sürmesinden memnuniyet duyuyorum. Bu sorunu ele aldık ve çözüm arıyoruz çünkü bazı NATO içerisinde bazı problemler çıkarıyor' diye konuştu.

Stoltenberg'in ardından yeniden söz alan Trump, 'Bildiğiniz gibi Türkiye, dünyanın en iyi savaş uçağı F-35 için en fazla siparişi veren ülkeydi. Şu anda tek yapabilecekleri başka bir ülkeye gitmek, bu Rusya da olabilir, Çin'de. Ama bunu yapmak istemiyorlar, en iyi uçağı istiyorlar. Ancak kendilerini de Washington'ı da zor duruma sokuyorlar' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Donald Trump Türkiye Londra Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title