Haberler

Kimya Sektör Platformu'nun başkanlığına İKMİB seçildi

Kimya Sektör Platformu'nun (KSP) 17'nci dönem başkanlığına İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) seçildi.

İKMİB açıklamasına göre, İstanbul'da gerçekleştirilen Kimya Sektör Platformu Başkanlar Kurulu Toplantısı'yla birlikte dönem başkanlığı görevini Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Başkanı Selçuk Gülsün'den devralan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, iki yıl boyunca KSP başkanı olarak görev yapacak.

Kimya sanayisi ve alt sektörlerinin temel ekonomik ve mesleki sorunlarının dile getirilmesi, sektörde yer alan paydaşlar ve kamu arasında gerekli iletişimin sağlanarak yapısal sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla kurulan ve yaklaşık 40 sivil toplum örgütü ve kimya ile ilgili akademik çevrelerin temsilcilerinden oluşan Kimya Sektör Platformu, 2004 yılından bu yana çalışmalarını sürdürüyor.

"Hep beraber güzel işler yapacağız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı ve KSP Başkanı Adil Pelister, kimya sektörü için birlik adına gereken her şeyi hep birlikte yapacaklarını belirterek, "Önümüzdeki iki senelik süre içinde kimya sektörünü daha ileriye taşımak ve ülke menfaati için neler yapabilirizi birlikte kararlaştırıp, bu yönde çalışmalarımızı devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kimya sektörünün her sektöre dokunan çok geniş yelpazeye sahip olduğunu aktaran Pelister, "Diğer sektörlere ham madde, yarı mamul veya mamul veren bir sektörümüz var. Sektörümüzün algısını ve ülkeye katkısını yükseltmemiz gerekiyor. Ticaret Bakanımızın da özellikle değindiği üzere kimya sektörümüz son zamanlarda yükselen bir ivmeyle ihracatımıza ciddi bir katkı sağlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Pelister, 2019 yılının ilk 11 ayında 18,8 milyar dolar ihracatla 2014'teki kendi rakamlarını geçerek rekor kırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu seneyi 20 milyar doların üzerinde bir rakamla, ihracatta ikinci olarak, bitireceğimizi öngörüyoruz. Önümüzdeki dönemde kimya sektöründeki yatırımların artarak devam etmesi halinde ve alt sektörlerimizin birlikteliğinin sürdürülmesi durumunda belki de birinci sektör durumuna gelebiliriz diye tahmin ediyorum. Bu başarımızı, diğer sektörler ve kamu ile olan iletişimi artırarak bu sayede aramızdaki etkileşimi daha da pekiştirerek sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde sektörümüz adına elimizden gelenin daha fazlasını yapma gayreti içinde olacağımızın ve sizlerle bire bir temas halinde çalışacağımızın sözünü veriyorum. Kimya sektör Platformu'nu oluşturan siz değerli paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber güzel işler yapacağız."

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Plastik Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title