Haberler

"Güzel günler yaşayacağız"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, "2022 Dünya Kupası'nı düşündüğümü söyledim ama ilk olarak 2020 Avrupa Şampiyonası'nda nasıl başarılı oluruz bunu tartışacağız. Güzel günler yaşayacağız. Umut, mutluluk ve güven vermeye devam ediyoruz. İyi şeyler yapacağız" dedi.

2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde grup ikincisi olarak finallere katılmaya hak kazanan A Milli Takım'da Teknik Direktör Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi. Turnuvada İtalya, İsviçre ve Galler ile eşleşilmesinin ardından gerçekleşen basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Güneş, "Mutlu ve gururluyum. Milli takım ortak değerimiz diyerek, birlikte bir yola çıktık. Çalıştık ve başardık. UEFA Uluslar Ligi'nde B liginden C ligine düşmüştük. Milli maça gelmeyen ve kiminle maç olduğunu merak etmez haldeydik. Bunların aşıldığını gördük. Takımdaşlık, ekip ruhu, milli takımın halkla iç içe olmasını sağladık. Herkesin katkısı olduğunu söylemek istiyorum. Diyalog ortamını sıcak tuttuk. Kulüpleri, hocaları ziyaret ederek herkesin gönlünü aldık. Herkes olağanüstü çalıştı. Eski-yeni oyuncuları kaynaştırdık. Emre ve Burak bu konuda örnek davrandılar. Gelecek adına örnek oldular. Böyle devam etmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

"Anadolu taraftarı bizi bağrına bastı"

Eleme maçlarında kendilerine destek olan taraftarlara da teşekkür eden Güneş, "Anadolu seyircisi bizi bağrına bastı. Yıllar sonra oynadığımız İstanbul'a geldik. Zor maçlar oynadık. Beraberliğe sevindik. Aynı duyguyu tribünün de düşündüğünü görüyordum. Maç bittiğinde hiçbir şey söylemeye gerek yoktu. Stade de France'da 80 bin seyirciden 30 bini Türk seyirciydi. Maç fair-play çerçevesinde izlendi. Sonuç olarak taraftarımız olumsuz eleştiri aldığı dönemlerin tam tersine örnek oldu. Türk insanının ne kadar fair play ile maç izlediğini gösterdik. Bütün turnuvalara katılma istiyoruz. Biz insan olarak, ülke olarak komşusu açken rahat olan bir millet değiliz. Bizde ırkçılık yoktur. Biz teröre karşıyız" ifadelerini kullandı.

"Açılış maçının İtalya ile olması ayrı bir renk"

Şenol Güneş, turnuvadaki rakipleri de değerlendirerek, "Baktığımızda güçsüz takım göremezsiniz. Hepsiyle oynayabileceğimizi düşünüyorum. Biz futbolumuzu oynayacağız. Oyuncularımız kendilerini geliştirecekler. Bugünlere de öyle geldiler. Rakiplerin teknik direktörleri Petkovic, Mancini bizleri tanıyor. Güzel maçlar olacak. Açılış maçının İtalya ile olması ayrı bir renk. Rakiplerle ilgili analizleri yapıyoruz. Mart ayında Slovenya ve Avusturya ile iki hazırlık maçı oynayacağız. 4 maç planlıyoruz. Kamplara mayıs ortasında, lig bitiminde başlayacağız. 2022 Dünya Kupası'nı düşündüğümü söyledim ama ilk olarak 2020 Avrupa Şampiyonası'nda nasıl başarılı oluruz bunu tartışacağız. Güzel günler yaşayacağız. Umut, mutluluk ve güven vermeye devam ediyoruz. İyi şeyler yapacağız. Yokluktan varlığa geçtiğimizi düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

(Bora Akyol - Bozhan Memiş/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şenol Güneş Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title