Haberler

    Rusya anti-doping şefi, atletizm federasyonunda reform istiyor

    Rusyalı atletler ve olimpik sporcular, ülkenin atletizm federasyonun da işin içinde bulunduğu bir doping organizasyonu kurulmasından dolayı, 2016 Rio Olimpiyatları’ndan bu yana gerek yaz ve kış olimpiyat oyunlarında gerek dünya atletizm şampiyonalarında ülkelerinin bayrakları altında yarışamıyorlar.

    Rusyalı atletler ve olimpik sporcular, ülkenin atletizm federasyonun da işin içinde bulunduğu bir doping organizasyonu kurulmasından dolayı, 2016 Rio Olimpiyatları’ndan bu yana gerek yaz ve kış olimpiyat oyunlarında gerek dünya atletizm şampiyonalarında ülkelerinin bayrakları altında yarışamıyorlar. Üstelik büyük spor organizasyonlarına katılamama durumu, önümüzdeki yaz düzenlenecek 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda da sürecek.

    Ülkenin anti-doping ajansı RUSADA’nın şefi Yuri Ganus, bu cezalı olma hâlinin sona ermesi amacıyla, ülkedeki tüm atletizm organizasyonun baştan kurulmasını istiyor. Ganus, atletizm milli takımındaki tüm koçların görevden alınması ve ülkenin atletizm federasyonunun lağvedilmesi için uluslararası bir çalışma grubu kurulması çağrısında bulundu.

    RUSADA şefi, İngiliz haber ajansı Reuters’ın görüntülediği beş sayfalık mektubunda, ülkenin tüm milli takım koçları görevden alınmadan ve doping iddialarının üzerine gidecek uluslararası bir çalışma grubu oluşmadan; şu an hâlâ yürürlükte olan cezaların son bulamayacağını düşündüğü belirtiyor.

    Reuters’ın haziran ayında yayınladığı haberde, iki Rus milli takım antrenörünün cezalı olmalarına rağmen sporcularla hâlen çalışma yaptığı bildirilmişti. Tüm bu usulsüzlüklerin önünde geçmek isteyen Ganus, mayıs ayında Rusya Atletizm Federasyonu Başkanı’nı görevi bırakmaya davet etmiş ancak bu çağrı karşılık bulmamıştı.

    RUSADA şefi Ganus, dün yaptığı açıklamada belirttiği üzere, tüm bu sürecin Rus atletlere büyük zarar verdiğine inanıyor: “Kadın ve erkek atletlerimizin en iyiyi hak ettiklerini düşünüyorum. Dünyanın en iyi atletleriyle, hiçbir kısıtlama olmadan mücadele edebilme hakkına sahip olmalılar.”

    Rusyalı atletler, olimpiyatlardan tamamen dışlanmış değiller. Doping yapmadığını kanıtlayan tüm atletler, kendi ülke bayraklarını kullanmaksızın, olimpiyat bayrağı altında yarışabiliyorlar. Ancak kazanılan madalyalar, Rusya tarafından kazanılmış olarak kayıtlara geçmiyor ve Rus sporcuların altın madalya alması durumunda Rusya Milli Marşı çalınmıyor.

    2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda 278 Rus atlet, olimpiyat bayrağı altında yarışabilmişti. Ancak 111 atletin olimpiyat oyunlarına katılma başvurusu Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından, Dünya Anti Doping Ajansı’nın raporları doğrultusunda veto edilmişti.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Rusya Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title