Haberler

İYİ Partili vekilden bebek bezinde KDV indirimi için kanun teklifi: Yüzde 1'e insin

Güncelleme:

"Kara Cuma" haftasında internetten en fazla sipariş verilen ürün olan bebek bezinden KDV'nin yüzde 18'den 1'e indirilmesi için kanun teklifi verildi. Teklifin sahibi İYİ Partili Yasin Öztürk, "Bebekli ailelerin zorunlu tüketim kalemi olan bebek bezlerinin KDV oranının düşürülmesi bütçelerinin yükünü azaltacaktır" dedi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, TÜİK verilerine göre her yıl 1 milyon 300 bin bebek doğuyor. Bu verilere göre Türkiye'de 0-3 yaş arası bebek ve çocuk sayısı 5 milyonu buluyor. Ülkemizde bebek ekonomisinin yıllık cirosu 8 milyar liraya ulaşmış durumda. Yeni doğan bebeğin aylık masrafı en az 400 lira olarak hesaplanırken bunun en önemli kalemini bebek bezi oluşturuyor.

İYİ Partili vekilden bebek bezinde KDV indirimi için kanun teklifiİYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk

İNTERNETTEN UCUZ ALIŞVERİŞ PEŞİNDELER

Bebek bezlerinden yüzde 18 KDV alınıyor. Bu oranının düşürülmesi için kanun teklifi hazırlayan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, "Bebekli aileler için lüks tüketimden çıkıp, temel bir ihtiyaç halini alan bebek bezleri fahiş fiyatlarda seyrederken aileler çareyi internet sitelerinde ucuz satış ve kampanya takibi yaparak bulmaya çalışmaktadır" dedi.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Öztürk, en fazla ithalat yapılan ürünler arasında bebek bezlerinin de bulunduğunu, kurdaki dalgalanmalar nedeniyle satıcı için fiyat yükseltme gerekçesi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'en az 3 çocuk yapın' tavsiyesini hatırlatan Öztürk, kanun teklifinin gerekçesinde şu görüşlere yer verdi:

"Bebek ve çocuk ürünlerinde yüzde 18 oranında KDV'nin uygulanıyor olması, ülkemizde asgari ücretten maaş alan bir çalışanın, Cumhurbaşkanı'nın tavsiyesine uymak bir yana 1 çocuğa bile bakamayacağını ortaya koymaktadır. Kaldı ki bebeklere yönelik tek masraf kalemi bebek bezi ile sınırlı kalmamakta, maması, giysisi ve diğer temel ihtiyaçları da aile bütçesine yansımaktadır. Ülkemizde temel bir çok ihtiyaç maddesinin fiyatının zamlandığı, işsizliğin ve borçlanmanın arttığı bir dönemde, özellikle bebekli ailelerin zorunlu tüketim kalemi olan bebek bezlerinin KDV oranının düşürülerek bütçelerinin yükünün azaltılması gerekmektedir."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Milletvekili İYİ Parti Denizli Bebek Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title