Haberler

Keles Anadolu İmam Hatip Lisesinin "Katık Kardeşliği Projesi" yayılıyor

Güncelleme:

Keles Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin, kış mevsiminde yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına yönelik başlattığı proje yayılıyor.

Keles Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin, kış mevsiminde yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına yönelik başlattığı proje yayılıyor.

İlçe merkezindeki başıboş köpekler için kulübeler yapan öğretmen ve öğrencileri, yemek artıkları ve aralarında para toplayıp aldıkları mamalarla onları besliyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca "Yenilikçilik Ödülü"ne layık görülün okulun bu projesi, Bursa'dan bazı eğitim kurumlarına örnek oldu. Malcılar Anadolu Lisesi, Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi, Selim Koçdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Özel Aydın Okulları da "Katık Kardeşliği Projesi"ne katıldı.

Keles Anadolu İmam Hatip Lisesinden proje sorumlusu Deniz Top, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin birlikte yaşamın mümkün olduğunu ortaya koyduğunu, ayırt etmeksizin sevmeyi, hoş görmeyi, duyarlı ve vicdanlı olmayı, adil davranmayı, sorumluluk sahibi olmayı, saygıyı kısacası değerleri öğrettiğini söyledi.

İlk iki yıl yaklaşık 150 öğrencinin yer aldığı projenin, 2018-2019 eğitim öğretim yılında başladığı okulda kulüp haline geldiğini aktaran Deniz Top, "Başka iki okulun (Osmangazi Malcılar Anadolu Lisesi ve Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi) dahil olmasıyla hem adı hem kapsamı değişen proje seneye Bursa'da faaliyette bulunan başka okullarda da adını duyurmayı hedefliyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Keles Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title