Haberler

Kavşakta zaman, para ve sağlık kazandıran dönüşüm

Güncelleme:

Bursa'da ulaşım sorununun ortadan kaldırılması amacıyla yol genişletme ve yeni yollar, toplu ulaşımı teşvik, raylı sistem sinyalizasyon optimizasyonu gibi çalışmaları aralıksız sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, özellikle akıllı kavşak uygulamalarıyla trafiğe nefes aldırmaya devam ediyor. Kentin doğu yakasında özellikle Ankara gidiş istikametinde günün belirli saatlerinde trafiğin durma noktasına geldiği Gürsu Kavşağı'ndaki sorunda da farklı bir akıllı kavşak uygulamasıyla ortadan kaldırıldı. Kavşak üzerinde Gürsu'ya dönüş istikametine üç şeritlik bir yol ilave edilirken, böylelikle depolama alanı artırıldı ve Gürsu'ya dönecek araçların Ankara istikametine gidecek araçları engellemesi sorunu ortadan kaldırıldı.

Zaman ve para kazandırdı

Gürsu Kavşağı'nda düzenleme öncesi yapılan araç ölçümleri ise projenin sürücülere zaman kazandırdığını, yakıttan tasarruf sağlandığını ve bekleme süresinin azalmasıyla da karbondioksit salınımının önümle ölçüde azaltıldığını rakamlarla ortaya koydu. Düzenleme öncesi kavşağı kullanan araçlar için ortalama kırmızı ışık bekleme süresi 125 saniye iken yeni sistemde ortalama kırmızı ışıkta bekleme süresi 25 saniye olarak ölçüldü. Kavşağı günlük 50 bin aracın kullandığı düşünüldüğünde, araçların günlük olarak 1389 saat rölantide beklemesi engellendi ve böylelikle günlük 1250 TL, yıllık yaklaşık 450 bin TL yakıt tasarrufu sağlanmış oldu. Bunun yanında rölantide bekleme süresinin azalmasına paralel olarak araçların haftalık 4 ton daha az CO2 salınımı yapması sağlanmış oldu.

Tüm kavşaklar sorgulanıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın Kestel'den Nilüfer'in en batısına kadar uzanan 30-35 kilometrelik hat üzerinde sağlı sollu toplanan bir şehir olduğunu, hızlı büyümeden kaynaklı olarak da ulaşım ve trafikle alakalı sorunların yaşandığını hatırlattı. Özellikle ilçe giriş noktalarındaki kavşakların da trafik akışına olumsuz etkiler yaptığını hatırlatan Başkan Aktaş, "Gürsu, Kestel, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer hatta batıda Karacabey ve Mustafakemalpaşa'ya kadar tüm ilçe giriş noktaları ve kavşakları sorguluyoruz. Bu manada Gürsu Kavşağımız, içinde Gürsu Organize Sanayi Bölgesi'ni de barındırması nedeniyle en yoğun kavşaklarımızdan bir tanesi. Biz burada yaptığımız çalışmalarla kavşaktaki zaman aralığını çok kısalttık. Burada sadece zaman tasarrufu değil aynı zamanda bir yakıt tasarrufunu da sağladık ve aynı zamanda hava kirliliğini önlemeye yönelik bir fayda üretmiş olduk. Yapılan bu çalışmayla beraber yaklaşık 20 gündür, 1 aydır Gürsu Kavşağıyla alakalı ciddi memnuniyetler alıyoruz. Acemler başta olmak üzere bütün kavşaklarımız bu manada sorgulanacak" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gürsu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır? 31 Mart Yerel Seçimleri 2. Tura kalırsa ne olur? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman, hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title