Haberler

Başkentin duvarları renkleniyor

Ankara'nın merkezi noktaları ve ilçelerdeki alt geçit, köprü ve boş duvar yüzeyleri, ressamların çalışmalarıyla renklendiriliyor.

Ankara'nın merkezi noktaları ve ilçelerdeki alt geçit, köprü ve boş duvar yüzeyleri, ressamların çalışmalarıyla renklendiriliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez ve ilçelerde alt geçit, köprü ve boş duvar yüzeylerine çevreyle uyumlu, estetik, dekoratif ve sanatsal çizimler yapılıyor.

Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında ilk olarak Elmadağ Giriş Köprüsü alt geçidi ile Kenan Evren Bulvarı alt geçidindeki duvarlar ressam Şenol Karakaya ve ekibinin çizdiği desenlerle donatıldı.

Kent Estetiği Daire Başkanı Selami Aktepe, bakım, onarım ve tadilat gerektiren alt ve üst geçitler ile kaldırımlar, korkuluklar, kent mobilyaları ve ışıklandırma çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini, kentin çehresini Başkente yakışır hale getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Proje kapsamında öncelikli olarak Ankara'nın flora ve faunasına ait değerlerin resmedileceğini belirten Aktepe, bu sayede kente özgü değerlere sahip çıkarak bu değerlerin daha bilinir olmasını sağlayacaklarını bildirdi.

İlk çalışmanın yapıldığı Elmadağ Giriş Köprüsü ile Kenan Evren Bulvarı alt geçidindeki toplam 300 metrekareden oluşan düz beton duvar üzerine Ankara çiğdemi, Ankara beyaz güvercini ve Türk bayrağı resmedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Elmadağ Ankara Evren Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title