Haberler

Çiftçi üretimle güçleniyor

Bölgedeki üreticiden alınan 4 milyon 350 bin litre süte karşılık çiftçiye 8 milyon 200 bin TL ödeme yapıldı.

Kırsal kalkınmanın sağlanması hedefiyle Türkiye'ye örnek yatırımları Bursa'da hayata geçiren ve 2013 yılında hizmete açtığı Keles Süt Ürünleri Tesisiyle bölge çiftçisine can suyu olan Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan çiftçinin ürününü değerlendirirken, diğer taraftan da Bursalıları sağlıklı gıda ile buluşturmaya devam ediyor. Bölgede yer alan Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerindeki kalkınma kooperatifleri ve süt birlikleri aracılığıyla 2013 yılından bu yana 27 milyon 540 bin litre süt alıp, 37 milyon 37 milyon 340 bin TL ödeme gerçekleştirildi. 2019 yılını da oldukça verimli geçiren BESAŞ, yıl içinde aldığı 4 milyon 350 bin litre süte karşılık çiftçiye 8 milyon 200 bin TL kazandırdı. Dağ bölgesi çiftçilerinden alınan sütler, yeni teknolojilerle geliştirilmiş tesiste tamamen hijyenik koşullarda, kaliteli ve sağlıklı pastörize günlük süt, klasik beyaz peynir, gurme kaşar, tost peyniri, dil peyniri, yoğurt, ayran, lor, krema olarak Bursalıların sofralarındaki yerini aldı.

71 milyon adet ekmek

Bursa'da 1979 yılında kurulan ve 1982 yılında faaliyete geçen Türkiye'nin üçüncü ve Bursa'nın en büyük ekmek üretim tesisi olma özelliğini taşıyan BESAŞ, ekmek ve unlu mamul üretiminde de hız kesmedi. Organize Sanayi Bölgesi'nde 6 bin 400 metre kapalı ve toplam 14 bin metre alanda 5 adet tünel tipi tam otomatik fırınlarda el değmeden üretim yapan BESAŞ, 2019 yılında 71 milyon 200 bin adet ekmeği Bursalılarla buluşturdu. 450'ye yakın satış noktasının vermiş olduğu günlük siparişlerle planlaması yapılan üretimlerde, adı BESAŞ'la özdeşleşen Francala ekmek 52 milyon 865 bin adetle en fazla üretilen ekmek olurken, bunu 5 milyon 310 bin adetle Tam Buğday unlu ekmek ve 9 milyon 260 bin adetle küçük (rol) ekmek takip etti.

"Tek kârımız, sağlığınız"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BESAŞ'ın kurulduğu günden bu yana aynı sloganı hedefleyerek misyonunu devam ettirdiğini hatırlatarak, en kaliteli ürünleri, en sağlıklı ve hijyenik koşullarda, ekonomik olarak Bursalıların beğenisine sunduklarını söyledi Gerek süt ve süt ürünleri gerekse ekmek ve unlu mamullerde Türk Gıda Kodeksine tamamen uyularak üretimi gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Aktaş, "Vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz ürünlere olan ilgi bir anlamda kalitenin göstergesi. Hem süt grubunda hem de unlu mamullerde vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ürünlerimizin çeşitliliğini arttırmaya devam edeceğiz. Üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünlerin yanında, önceliği bölgemizin kooperatiflerinin ürettiği 200'ün üzerinde temel gıda ürünlerini de 450'ye yakın satış noktası aracılığıyla satışa sunuyoruz. Bu anlamda bayilerimiz yaklaşık 10 yılı aşkın süredir Halk Ekmek Büfesi algısının dışına çıkarak temel gıda maddelerinin, belediyemizin güvencesinde satışa sunulduğu bir nevi Halk Market olarak hizmet vermektedir. Vatandaşlarımızdan gelen olumlu tepkilerde ürün çeşitliliğinin arttırılmasının faydalarını ortaya koymaktadır. Bursalıların sofralarında yer alan sağlıklı, kaliteli ürünlerin sayısını her geçen gün arttırarak hizmet vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Keles Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title