Haberler

İran'ın dini lideri Hamaney'in temsilcisinden Doğu Perinçek'e ziyaret

İRAN Dini Lideri Ali Hamaney'in temsilcisi Seyyid Hesen Amili, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i ziyaret etti.

İRAN  Dini Lideri Ali Hamaney'in temsilcisi Seyyid Hesen Amili, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i ziyaret etti.

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleşen ziyaret sırasında konuşan Perinçek, "Amerika Birleşik Devletleri, bu kahramanımızı şehit ederek, çok büyük bir belanın içine girmiştir. Bütün Batı Asya'yı ayağa kaldırdı Amerika. Hatta, kendi müttefiklerini bile karşısına almış durumdadır. Biz İran'ın direnme gücüne, kahramanlığına sonuna kadar güveniyoruz" dedi.

"ABD BU KAHRAMANI ŞEHİT EDEREK ÇOK BÜYÜK BİR BELANIN İÇİNE GİRDİ"

İran milletinin acısını yürekten paylaştıklarını dile getiren Perinçek, "Kasım Süleymani devrim muhafızları Kudüs komutanı, hepimizin şehidi. Cümlemizin şehidi. O büyük bir kahramandı ve hepimizin güvenliği, huzuru, barışı için kendini feda etti. Bize büyük bir kahramanlık örneği, mirası bıraktı. Burada ihtiramla, saygıyla anıyoruz ve İran milletimizin bütün insanlığı, bütün Müslüman dünyasının acısını yürekten paylaşıyoruz. Amerika Birleşik Devletleri, bu kahramanımızı şehit ederek, çok büyük bir belanın içine girmiştir. Bütün Batı Asya'yı ayağa kaldırdı Amerika. Hatta, kendi müttefiklerini bile karşısına almış durumdadır. Biz İran'ın direnme gücüne, kahramanlığına sonuna kadar güveniyoruz" dedi.

"TÜRK DEVLETİ, TÜRK MİLLETİ İRAN İLE BERABER OLACAKTIR"

Perinçek, "Türk Farssız olmaz, Fars Türksüz olmaz. Bütün tarih bize bunu gösteriyor. Şimdi de Türk Farssız olmaz, Fars Türksüz olmaz. Biz beraberiz, kardeşiz bu vatan sizin vatanınız, İran da bizim vatanımız. Hepsi bizim ortak vatanımızdır. Geleceğe güvenle bakıyoruz. Büyük bir şehidimiz var, Allah rahmet eylesin onu toprağa verdik ama o şehidimiz bize o kadar büyük bir iz, ışık bıraktı ki, gelecekte Batı Asya Amerika'dan temizlenecek. Amerika defolup gidecek. Irak meclisinin dün aldığı karara 'helal olsun' diyoruz. ve darısı diğer ülkelerin başına. Türk devleti, Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti İran ile beraber olacaktır. Sizi burada görmek bize cesaret, umut verdi. Teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"40 YILDIR DAYANIYORUZ BUNDAN SONRA DA DAYANACAĞIZ"

Seyyid Hesen Amili ise tüm İslam ülkelerinden destek beklediklerini dile getirerek, "Amerika, dünyanın gördüğü en kötü rejim. Suriye'de 400 bin kişi öldürüldü, Irak'ta 300 bin kişi öldürüldükten sonra boğulmuş. Biz kesinlikle boyun eğmeyeceğiz. 40 yıldır dayanıyoruz, bundan sonra da dayanacağız. İslam ülkelerinden de beklentimiz bu hedefte bizimle olmaları" şeklinde konuştu.


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Perinçek Ali Hamaney İran Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
title