Haberler

Konyalı 73 yaşındaki terzi Ramazan ustanın meslek aşkı - KONYA

Güncelleme:

Konya'nın Sarayönü ilçesinde 65 yıldır terzilik yapan 73 yaşındaki Ramazan Şen, hazır giyimin olumsuz etkilerine rağmen ilk günkü aşkla bağlı olduğu mesleğini yaşatmaya çalışıyor.

Çocukluğundan beri yaptığı terzilik mesleği sayesinde evini yaptıran, çocuklarını okutarak evlendiren Ramazan Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, giyim sektöründeki seri üretimin ve hazır giyim anlayışının yaygınlaşması nedeniyle "ısmarlama terziliğin" bitme noktasına geldiğini söyledi.

Değişen tüketim ve giyim alışkanlıklarının yanı sıra maliyeti nedeniyle artık ısmarlama takım elbiselerin tercih edilmediğini belirten Şen, şunları kaydetti:

"Eskiden iş yetiştiremiyordum. Şimdi müşterilerimiz azaldı. Hazır giyim bizi olumsuz etkiledi çünkü hazır giyim ucuz oluyor. Bizim 75 liraya diktiğimiz pantolonu insanlar, 30-40 liraya alıyor. Biz takımı 500 liraya dikersek, insanlar 200 liraya takım alıyor. Bazıları da 'Ben özel olarak diktireceğim' diyor. Benim böyle özel müşterilerim var. 'Siz de giderseniz sizden sonra ne olacak' diyorlar. Terzilik bitecek, konfeksiyon devam edecek."

"Ceketimi satıp dükkanımı açtım"

Şen, çok zor günlerden geçtiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizim meslek biraz zor. Bir terzi en az 8-10 senede yetişir. Öyle konfeksiyon gibi gidip de hemen işe başlayamaz. Çok güzel bir meslek. Her zaman bana bunu öğreten ustalarıma dua ediyorum. Bizim zamanımızda dükkan açmak çok zordu. Dükkanımı açmak için 80 liraya ceketimi sattım, bit pazarından ütümü, sandalyemi aldım. Her zaman bana bu mesleği öğreten ustalarıma dua ediyorum. Bu meslek sayesinde Allah bana ne istediysem verdi."

Konfeksiyona karşı ayakta kalmasını sürekli kendini güncellemesine bağlayan Şen, bugün dahi çalışırken kendini sürekli yeniliklere hazırladığını bildirdi.

"Daha yeni açmış gibi heyecanlı bir şekilde çalışıyorum"

Şen, Konya merkeze her gittiğinde terziler iş hanına gidip arkadaşlarını ziyaret ettiğini, yeni çıkan modelleri incelediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bilmediklerimi de şu yaşta öğrenmek isterim çünkü bundan ekmek yiyoruz. Konfeksiyonu da incelerim. Onlar da güzel kalıplar, modeller çıkarıyorlar. Onları yapmaya çalışıyorum. Zaten onları yapmazsam, beceremezsem ayakta kalamamki. Yenilikleri sürekli takip ediyorum. İşimi severek yapıyorum. Daha yeni açmış gibi heyecanlı bir şekilde çalışıyorum. Allah güç kuvvet verirse mesleğimi sonuna kadar devam ettireceğim."

Esnaflığın püf noktasının "sempatiklik" olduğunu dile getiren Şen, "Terzilikten önce esnaflık biraz sempatiklik ister. Adamın suratı gülmezse, dükkanından çıkmazsa hiçbir şeye karışmazsa unutulur. Hareketli olacaksın. Siyasetten spora kadar her şeyin içinde varım. Yakın zamana kadar spor yapardım. İki seneye kadar futbol oynardım. Çoğu inanmayacak ama bu bir gerçek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Şen Sarayönü Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title