Haberler

Yerli otomobil fabrikasının kurulacağı Gemlik'te arsa fiyatları yarı yarıya arttı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli otomobilin fabrikasının Bursa`nın Gemlik ilçesinde kurulacağını müjdelemesinin üzerinden 1 ay geçmeden bölgedeki arsa fiyatları yarı yarıya arttı. Bölgenin daha önce rağbet gören bir bölge olmadığını söyleyen emlak uzmanları şu an m² fiyatlarının 1.000 TL`ye çıktığını belirtti.

Türkiye'nin otomobil fabrikasının Bursa'da kurulacağı daha önce kesinleşmiş ama yeri belirlenmemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yerli otomobil fabrikasının Gemlik ilçesinde kurulacağını duyurdu. Yetkililer bölgenin liman, serbest bölge ve tedarik bölgesine yakın olması sebebi ile tercih edildiğini belirtiyor.

Yerli otomobil fabrikasının kurulacağı bölgenin daha önce rağbet gören bir yer olmadığını söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Özelmacıklı, "Aslında bölge pek rağbet gören bir bölge değildi. Özellikle fabrika yapılacak arazi TSK'ya ait bir geniş arazi. Gençali Mahallesi'ndeki arazi 1753 parsel ve 4 milyon 220 bin m² alana sahip. Yakın civarında yer alan Gençali, Ata, Ergürücük Mahalleleri'nde talep yoğun. Hatta güneyde Kurşunlu Mahallesi'ne kadar talebin etkileri görüldü." ifadelerini kullandı.

ALIM- SATIM HAREKETLİLİĞİ VAR

Fiyat artışlarında ise yüzde yüzde 40-50 aralığında bir artış olduğundan bahseden Özelmacıklı, "Arsa fiyatları çok yakın sürede hızlı arttı. Yani daha önce 750 TL m² birim fiyatında olan arsalar şimdi 1.000 TL ve üzerinde. Özellikle Gençali Mahallesi'nde alım – satım hareketliliği yoğun" dedi.

ZEYTİNLİK ALANLARI RİSKLİ

Gemlik bölgesinde bazı mahallelerin tarla vasfında geçtiğini hatırlatan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Bursa İl Başkanı Göksel Birsen ise bazı bölgelerdeki arsaların zeytinlik olarak geçtiğini ve yatırımcı açısından riskli olduğunu belirtiyor.

Gençali Mahallesi ise deniz altında bir seviyede olduğu için büyük bir yapılaşma beklenmediğini hatırlatan Birsen, "Kurşunlu bölgesine doğal gaz gelmesi ile birlikte fiyatlar daha da artabilir" dedi. (Uzmanpara)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Gemlik Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title