Haberler
BBC

Kraliçe 2. Elizabeth'in Prens Harry açıklaması İngiliz basınında: 'Alışılmadık düzeyde kişisel bir...

Güncelleme:

İngiliz gazeteleri, Kraliçe 2. Elizabeth'in Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ın Kraliyet'teki üst düzey görevlerinden çekilme istekleriyle ilgili yaptığı açıklamaya geniş yerdi.

İngiltere'de gazeteler, Kraliçe 2. Elizabeth'in Kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerinden çekilmek istediklerini açıklayan Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markel ile ilgili dünkü zirvenin ardından yaptığı açıklamaya geniş yer ayırdı.

Gazeteler, Kraliçe'nin alışılmadık düzeyde kişisel bir mesaj yayınlayarak, gönülsüz de olsa torununun kararına destek verdiğini yazdı.

Kraliçe 2. Elizabeth bundan sonrasına yönelik atılacak adımları değerlendirmek üzere dün Sandringham'daki özel konutunda Prens Harry, babası Galler Prensi Charles ve ağabeyi Cambridge Dükü William'ın da katıldığı bir toplantı yaptı.

Kraliçe 2. Elizabeth toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Ailem ve ben Harry ve Meghan'ın genç bir aile olarak yeni bir hayat yaratma arzusunu tamamen destekliyoruz" dedi ve yaşananların ailesinin çözmesi gereken karmaşık konular olduğunu söyledi.

Guardian gazetesi, dün yapılan toplantıyı "tarihi olarak" nitelendirdi ve yapılan açıklamayı "kişisel ve gayrıresmi olarak" tanımladı.

Gazete, "Çiftten hiç alışılmadık bir şekilde dük ve düşes olarak değil, sadece Sussexler ve ilk isimleriyle bahsedilmesi ikilinin gelecekte kraliyet unvanlarını tutmaya devam edip etmeyeceğiyle soru işaretleri doğurdu" dedi.

The Times gazetesi de benzer şekilde, açıklamada, Sussex Dükü ve Düşesi'nden "Harry ve Meghan" olarak bahsedilmesinin "sıra dışı" olduğunu ve bunun açıklamanın "samimi tonuna uygun olduğunu" belirtti.





Times: Altı cümlelik açıklamada toplam sekiz kez aile kelimesi geçiyor

Gazete, cümle cümle incelediği açıklamada Kraliçe 2. Elizabeth'in hangi mesajları verdiğini yorumladı.

Haberde, altı cümlelik açıklamada dördü ilk iki cümlede olmak üzere, toplam sekiz kez aile kelimesinin geçtiğine dikkat çekildi.

Kraliçe'nin torunu ve eşine karşı "anlayışlı ve sevgi dolu yaklaşmak" istediği vurgulandı.

Gazete, yapılan açıklamaya rağmen, çiftin kraliyet unvanlarını koruyup korumayacakları ve Cornwall Dükalığı'ndan Prens Charles'a ait olan mülklerin gelirlerini almayı sürdürüp sürdürmeyecekleri gibi soruların yanıtlanmadığına dikkat çekti.

Prens Harry ve Meghan Markle, kendi websitelerinde Cornwall Dükalığı'ndaki mülklerden gelen ödemelerin toplam gelirlerinin yüzde 95'ini oluşturduğunu söylüyor.

Daily Telegraph da açıklamanın alışılmadık düzeyde kişisel olduğunu belirten bir diğer yayın organı.

Gazete başyazısında, Kraliçe'nin açıklamasıyla konunun bir aile meselesi eksenine iyice oturtulduğunu belirtti.

Başyazıda, "Tahta çıkış sırası William ve çocukları üzerinden kurulduğuna göre, burada Anayasal bir sıkıntı yok. Bu, bir aile meselesi ve Sandringham'daki görüşmenin bir amacı da uzlaşı sağlamaktı. Geleceğe dönük olarak aile bağlarının hatırı için bu uzlaşının sağlanmış olduğunu umalım" denildi.





Daily Mail: 90 dakikalık duygusal zirveden sonra tarihi açıklama

Tabloid basının önde gelen gazetelerinden Daily Mail da "tarihi düzeyde kişisel bir açıklama" olarak nitelendirdi.

Gazeteye, Sandringham'daki "90 dakikalık duygusal zirvenin" ardından gelen bu açıklamanın Kraliçe'nin durumdan duyduğu üzüntüyü yansıttığını belirtti.

Gazete, "Kraliyet danışmanlarına, bir neslin tanık olduğu en büyük Kraliyet krizi olarak nitelendirilebilecek bu durumla ilgili bu haftanın sonuna kadar bir çözümle gelmeleri söylendi" dedi.

Sussex Dükü Prens Harry ile eşi Düşes Meghan Markle, geçen hafta içinde Instagram sayfaları ve websiteleri üzerinden yaptıkları bir açıklamayla, Kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerinden çekilmek ve bundan böyle yılın bir kısmını ABD ile Kanada'da geçirmek istediklerini söyledi.

Çift, Kraliyet Ailesi'nde "yenilikçi bir rol" üstlenmeyi ve "maddi bağımsızlıklarını kazanmak için çalışmayı" planladıklarını belirtti.


BBC

Meghan Markle Prens Harry Gazeteler Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title