Haberler

Iraklı iş adamını öldürenler suçlarını itiraf etti! 35 bin doları vermemek için öldürmüşler

Güncelleme:

Iraklı iş adamı Majid Kareem Tuama cinayetiyle ilgili gözaltına alınan şüphelilerin iş adamından daha önce aldıkları 35 bin doları geri ödememek için cinayeti işledikleri tespit edildi. Polis şüphelilere ait evde yapılan aramada ele geçirdiği, üzerinde "Geçersiz" ibaresi bulunan yaklaşık 15 milyon dolar sahte parayı ne amaçla bulundurduklarını da araştırıyor.

BİR KİŞİ DAHA ÖNCE TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne 14 Eylül 2019'da yapılan kayıp müracaatı üzerine Iraklı iş adamı Majid Kareem Tuama polis tarafından aranmaya başlamıştı. Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada kayıp iş adamının cep telefonunu kullandığını tespit ettikleri Suriye uyruklu M.A. adlı şüphelinin izine Balıkesir'de ulaşmış, İstanbul'a getirilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

"35 BİN DOLAR VERMEMEK İÇİN..."

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekiplerince sorgulanan şüphelilerden birinin işledikleri cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında şüphelilerin iş adamından Türkiye'de iş yapacakları vaadiyle 35 bin dolarını aldıkları, iş adamının da söyledikleri emlak işi olmayınca verdiği parayı geri almak için İstanbul'a geldiği tespit edildi. İstanbul'a gelen mağdurun burada şüphelilerle buluştuğu, sözde bir arsa bakmaya götürüldüğü, Çatalca'da ormanlık alanda bıçakla öldürüldüğü ortaya çıktı. Polis şüphelilerin gösterdiği yerde yaptığı aramada iş adamının cesedini buldu. Cesetin gömülmediği üzerinin ağaç yapraklarıyla kapatıldığı öğrenildi.

EVLERİNDE SAHTE 15 MİLYON DOLAR ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan polis şüphelilere ait evde yaptığı aramada üzerinde küçük harflerle "Geçersiz" yazan yaklaşık 15 milyon dolar sahte para ele geçirdi. Şüphelilerin bu parayı ne amaçla evde tuttuklarını açıklayamadıkları öğrenildi. Yetkililerce bu konuyla ilgili araştırmanın sürdüğü belirtildi.Asayiş Şube Müdürlüğü, Kayıp Şahıslar Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Irak Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title