Haberler

Geleceğe Dokunun Anneler (GEDA) Projesi

"Geleceğe Dokunan Anneler" Projesi, TED Polatlı Koleji ev sahipliğinde, ilçedeki tüm eğitimciler ve TED Polatlı Koleji velileri için "Çocuğumun Duygusal İhtiyaçlarını Tanıyorum" seminerinde biraraya geldi.

2016 yılında hayata geçen ve bugüne kadar gerçekleştirdiği seminerler ile binlerce anne ve eğitmene ulaşmayı başaran "Geleceğe Dokunan Anneler" projesi ülkemizde 4,4 Milyon çocuğun etkilendiği "Duygusal İhmal" konusuna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için TED Okulları ile gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk çalışmalarına devam ediyor.

Projenin akademik ekibi tarafından oluşturulan eğitim programları eşliğinde, seminerlerine devam eden "Geleceğe Dokunan Anneler" proje ekibi, TED Polatlı Koleji ev sahipliğinde, ilçedeki tüm eğitimciler ve TED Polatlı Koleji velileri için "Çocuğumun Duygusal İhtiyaçlarını Tanıyorum" seminerinde Polatlı İlçe Millî Eğitim Müdürü Sn. Alican Kılıç'ın katılımı ile 11 Ocak 2020 tarihinde biraraya geldi.

Duygusal ihmal konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan ve 100 dinleyicinin katıldığı seminerde, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elif Özmert, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülin Evinç ve Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmihan Artan konuşmacı olarak yer aldı.

Anne, baba ya da bakım veren kişiler tarafından çocuğun duygusal ihtiyaçlarının bilinçli veya fark edilmeden süreğen biçimde gözardı edilmesi; çocuğun ev içi şiddete tanık olmasına izin verilmesi, yol açılması; çocuğun olumsuz davranışlar sergilemesine izin verilmesi; duygusal gelişimi için yeterli yapının sunulamaması olarak tanımlanan "Duygusal İhmal" kavramı ve çocuk gelişimine etkisinin ele alındığı seminerde konuşmacılar, "Duygusal İhmali Tanıyalım", "Çocuğum Büyürken Ben Ne Yapmalıyım? "Büyürken Neler Oluyor? başlıklarında dinleyicilere değerli bilgiler aktardılar ve merak edilen soruları yanıtladılar.

2020 yılı içerisinde TED Okulları ile gerçekleştirilen sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında 6 farklı şehirde de seminerler vermeyi hedefleyen Proje ekibi, online destek sistemleri ile de tüm annelerin yanında olmayı hedefliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Polatlı Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title