Haberler

Göller Bölgesi'nde kış ortasında su kuşu sayımı

DOĞA Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü, Göller Bölgesi'nde kış ortası su kuşu sayımı yaptı.

DOĞA Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü, Göller Bölgesi'nde kış ortası su kuşu sayımı yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne (DKMP) bağlı Göller Bölgesi yöresi olarak da adlandırılan Isparta, Burdur ve Antalya'dan sorumlu 6'ncı Bölge Müdürlüğü'nden uzman ekipler tarafından kış ortası su kuşu sayımı yapılıyor. 10 Ocak'ta başlayan ve önümüzdeki günlerde tamamlanması beklenen sayım, Göller Bölgesi'ndeki milli park statüsünde de olan Beyşehir, Eğirdir, Burdur, Salda, Yarışlı, Acıgöl, Avlan, Kovada, Karacaören gibi göllerin yanı sıra, Aksu, Olukköprü, Patara, Kırkgöz gibi sazlık sulak alanlarda gerçekleştiriliyor.

DKMP 6'ncı Bölge Müdürü Rıza Kamil'in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen sayımda, DKMP Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz tarafından fotoğraflanan ve görüntülenen su kuşları, görsel güzellikte manzaralar oluşturuyor. Milli park statüsündeki göller ve sulak alanlarda her yıl yapılan sayımlarda göçmen su kuşlarının bölgedeki popülasyonu belirleniyor ve önceki yıllara göre değişimler bilimsel raporlara yansıtılıyor.

2018 yılı verilerine göre Göller Bölgesi'ndeki su kuşu popülasyonunda artış yaşanmıştı. Göller Bölgesi'nde DKMP ekiplerinin yaptığı çalışmalarda 20 sulak alanda 2018'de 54 farklı türde 278 bin 52 su kuşu sayılırken, 2019 yılında 46 farklı türden 583 bin 180 su kuşu kayıtlara geçti. Bu türler arasında 407 bin ile sakarmeke ilk sırada yer aldı. Sakarmekeyi, elmabaş patka, Macar ördeği, fiyu ve karabatak izledi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burdur Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title