Haberler

    Rusya'nın yeni başbakanı Mihail Mişustin oldu

    Güncelleme:

    Putin'in istifa eden Başbakanı Dimitri Medvedev'in yerine önerdiği eski Federal Vergi Dairesi Başkanı Mihail Mişustin Rusya'nın yeni Başbakanı oldu. Musiştin 1988'den beri devlet memuru olarak görev yapıyordu.

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in istifa eden Başbakanı Dimitri Medvedev'in yerine önerdiği eski Federal Vergi Dairesi Başkanı Mihail Mişustin parlamentoda yapılan oylamada Rusya'nın yeni başbakanı seçildi.

    DEVLET MEMURUYDU

    Federal Vergi Dairesi Başkanlığı'na 2010 yılında getirilen 53 yaşındaki Mihail Mişustin, 1988 yılından bu yana devlet memuru olarak görev yapıyordu.

    VERGİ GELİRLERİNİ İKİYE ÇIKARDI

    Başında bulunduğu vergi dairesi son on yıldaki vergi gelirlerini iki katına çıkararak, geçen yılın ilk 11 ayında 20.4 trilyon Ruble'lik (331.92 milyar dolar) vergi toplayınca özellikle Putin tarafından büyük övgü kazandı.

    Fakat bu 'başarıya' rağmen Mişustin'in ismi daha önce böyle bir görev için belirlenen potansiyel aday listelerinde yer almadı.

    "SİYASİ DENEYİMİ YOK"

    Carnegie Moskova Merkezi'nden araştırmacı Tatiana Stanovaya konuyla ilgili olarak sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Mişustin'in seçmenlerle herhangi bir siyasi deneyimi yok ve Putin'in yakın siyasi çevresinin bir parçası değil" ifadesini kullandı.

    Mişustin'in, dördüncü dönemi 2024'te sona erecek olan Putin'in yerine cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yer almasının pek olası olmadığını söyleyen Stanovaya ayrıca "(Mişustin) 2000'li yılların başlarındaki teknokrat vekillere çok benziyor," yorumunda bulundu.

    İKİSİ DE SIKI BUZ HOKEYİ TARAFTARI

    Eğitimini mühendislik alanında yapan Mişustin ile Putin'in bilinen tek orta noktası ise ikisinin de sıkı birer buz hokeyi taraftarı olması.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Dimitri Medvedev Vladimir Putin Rusya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title