Haberler
BBC

Rusya lideri Putin, Mihail Mişustin'i yeni başbakan olarak atadı

Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni başbakan olarak Mihail Mişustin'i atayan kararnameyi imzaladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni başbakan olarak Mihail Mişustin'i atayan kararnameyi imzaladı. Eski Başbakan Dimitri Medvedev, "Putin'in talep ettiği reformların önünü açabilmek için" dün tüm kabinesiyle birlikte istifasını vermişti.

Mişustin, Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'daki oylama sonrası yaptığı konuşmada, "Halkın değişimi hissetmeye başlaması gerekiyordu ama bu şu an (Rusya genelinde) gerçekleşmekten uzak" dedi.

Mişustin, hükümetin çok çalışacağını ve eleştirilere de açık olacağını söyledi.

53 yaşındaki Mişustin, 2010'dan bu yana Federal Vergi Hizmetleri adlı kurumun başkanı olarak görev yapıyordu ve hakkında çok ciddi şikayetler yapılan vergi sistemini etkin çalışan bir yapıya dönüştürmüştü.

Putin, Çarşamba günü Parlamento'da yaptığı yıllık konuşmasında siyasi sistem üzerinde önemli etkiler yaratacak bir dizi anayasal değişiklik önerisi açıkladı.

Rusya liderinin, bu değişikliklerle başkanlık süresinin sona ereceği 2024 yılı sonrasına hazırlık yaptığı değerlendiriliyor.

Konuşulan senaryolardan birisi, Dimitri Medvedev'in de ikinci adamlığına getirildiği Güvenlik Konseyi'nin görev ve yetkilerinin artırılarak, başındaki ismin de devlet başkanından daha güçlü olacağı bir düzene geçileceği yönünde.

Putin'in dün önerdiği anayasa değişiklikleri arasında, Güvenlik Konseyi'nin yetkilerinin artırılması ve anayasa koruması altında resmi bir devlet kurumuna dönüştürülmesi de yer alıyordu.

BBC

Vladimir Putin Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title