Haberler

Çubuk'ta öğrenciler el sanatlarını öğrendi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde kaymakamlık tarafından açılan Aile Destek Merkezini (ADEM) ziyaret eden ilk okul öğrencileri, geleneksel el sanatları hakkında uygulamalı eğitim aldı.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde kaymakamlık tarafından açılan Aile Destek Merkezini (ADEM) ziyaret eden ilk okul öğrencileri, geleneksel el sanatları hakkında uygulamalı eğitim aldı.

Şehit Emre Tunca İlkokulu öğrencileri, merkezde kilim dokuma, şal dokuma ile ebru atölyelerinde eğitmenler eşliğinde çalışma yaptı.

Sınıf öğretmeni Asiye Yılmaz, öğrencilere Türk geleneksel sanatlarını tanıtmak amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Gerçekleştirilen projenin öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördüğünü anlatan Yılmaz, "Öğrencilerimiz burada ebru, kilim ve şal yapım aşamalarını da gördüler. Belki ilerde bu sanatlarda kendilerini geliştirecekler. Bu bizim için büyük bir kazançtır" diye konuştu.

El sanatlarını yapmayı çok sevdiğini dile getiren öğrencilerden Gülçe Sena Yılmaz'da, "Bugün hayallerimi gerçekleştirdim, kilim dokudum. İçimdeki heyecanı ve duyguyu kilime döktüm" dedi.

Atölyede herkesin kendilerine yardımcı olduğunu kaydeden öğrencilerden Hayrunisa Yılmaz, "Burada daha önce görmediğimiz çok güzel sanatları öğrendik. Hem eğlendik hem de öğrendik. Çok mutluyum" dedi.

ADEM'i ziyaret eden Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş da öğrencilere bir süre eşlik etti. Birlikte ebru yapan Demirbaş, "Çok güzel esreler yapıyorlar. Ben hem öğretmenleri hem kursiyerleri hem de öğrencileri tebrik ediyorum. Bu tür uygulamaların çok yararlı olacağına inanıyorum" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Çubuk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title