Haberler
BBC

Libya krizi - Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Hafter, ateşkese uyacağına söz verdi

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Pazartesi günü Rusya'dan ateşkes anlaşmasını imzalamadan dönen General Halife Hafter'in mevcut ateşkese uyacağına dair söz verdiğini açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Pazartesi günü Rusya'dan ateşkes anlaşmasını imzalamadan dönen General Halife Hafter'in mevcut ateşkese uyacağına dair söz verdiğini açıkladı.

Açıklama Alman Dışişleri Bakanı Maas'ın Libya'nın Bingazi kentinde Halife Hafter ile yaptığı görüşme sonrası geldi.

Alman Dışişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Libya'nın neredeyse dörtte üçünü kontrol altında tutan Halife Hafter'in Berlin'de 19 Ocak Pazar günü yapılacak Libya Konferansı'nın başarılı olması için katkıda bulunmaya hazır olduğu belirtildi.

Hafter ile Maas arasında gerçekleşen görüşmeden de bir fotoğrafın yer aldığı paylaşımda, "Hafter mevcut ateşkesi devam ettirmek için taahhüdünü yineledi" ifadesi kullanıldı.

Almanya Pazar günü Libya'daki çatışmaya çözüm bulunması amacıyla, Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde düzenlenen bir zirveye ev sahipliği yapacak.

Halife Hafter, Rusya'da Pazartesi günü yapılan, Türkiye ve Rusya'nın arabulucu olduğu müzakerelerden ateşkes anlaşmasını imzalamadan ayrılmış, Rusya ve Türkiye ise tarafların ateşkese olumlu yaklaştığını ve sahada ateşkesin uygulandığını belirtmişti.

Libya'da BM'nin meşru kabul ettiği Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayez el Sarraj ise Rus ve Türk yetkililerin hazırladığı ateşkes anlaşmasını imzalamıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dün yaptığı açıklamada "Libya'da ateşkesin bittiğini söylemek için çok erken. Sahada bunun karşılığı yok" demişti.

Moskova'daki müzakereler sonrası Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, metnin Libya'da önkoşulsuz ve süresiz ateşkes öngördüğünü söylemiş ve "Hafter tarafından gelen değişiklik önerileri de uzlaşı anlayışıyla dikkate alındı" demişti.

Lavrov ise "tarafların bir kısmının anlaşmayı imzaladığını" ancak General Halife Hafter'in süre istediğini söylemişti.

BBC

Mevlüt Çavuşoğlu Almanya Libya Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title