Haberler

Demba Ba'dan Mesut Özil'e destek: Müslümanlar zulüm görüyor

Güncelleme:

Medipol Başakşehir'in Senegalli oyuncusu Demba Ba, Independent'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. 34 yaşındaki oyuncu, "Bugünlerde çok fazla istatistik konuşuyoruz, ben inanıyorum ki Sadio Mane, elde ettiği bireysel istatistiklerle ballon d'Or'u kazanmalıydı. Eğer Mane'nin istatistiklerini Messi ile değiştirirseniz, yine Messi Ballon d'Or'u alırdı. Hatta değiştirin istatistikleri ve birkaç gol daha az attığını söyleyin, yine ödülü Messi'ye verirlerdi. Mane, Şampiyonlar Ligi'ni, Süper Kupa'yı kazandı, Premier Lig'in en golcü oyuncusu oldu, inanılmaz bir sezon geçirdi. Sadece bu da değil, tüm maçlarda fark yarattı. Bence kazanması gereken oydu." dedi.

MESUT ÖZİL'E DESTEK

Demba Ba, "Yaya Toure'nin Mesut Özil'in Uygur Müslümanları için yaptığı açıklamalara "Politikaya karışmasın" demesi... Hepimizin duygusal olarak dokunduğu noktalar var ve bir insan bir şey için savaşıyorsa, inandığı için savaşıyordur. Ben bir Müslümanım. Ben bir Afrikalıyım. Bazı şeyler, beni diğer insanlardan daha fazla etkiliyor. Eğer Uygur Müslümanlarının durumu Mesut Özil'i rahatsız ediyorsa, konuşma hakkı vardır, buna itiraz edilemez. Aynı şey Didier Drogba için de geçerli mesela. Drogba soyunma odasında dizleri üzerine çöker ve Fildişi'ndeki savaşın durması için dua ederdi. Sonra savaş durdu. Drogba sayesinde mi durdu? Bilmiyorum ama muhtemelen onun yaydığı mesajların da yardımı olmuştur. O zaman Yaya Toure'nin "Drogba politikaya bulaşmasın" dediğini duymadık. Belki de Toure'nin Çin ile olan ilişkileri onun böyle konuşmasına neden oluyordur." diye konuştu.

Demba Ba'dan Mesut Özil'e destek: Müslümanlar zulüm görüyor

"ARSENAL BELLERİN TWEET ATINCA NİYE DEVREYE GİRMİYOR?"

Golcü oyuncu, "Bazı insanlar bana da, "Demba, şimdi konuşuyorsun ama Çin'de oynarken bir şey demiyordun' diyor. Ben onların doğru söylemediğini belirtebilirim. 2017'de Çin'de oynarken, orada yerle bir edilen camiler, yakılan Kuran-ı Kerim'ler hakkında paylaşımlar yaptım. Sen dikkat ettin ya da etmedin, ben buna odaklanmam. O zaman doğru olan bu olduğu için bunu yaptım, adalet için savaştım. Çin'de sözleşmem vardı ama savunduğum değerler de vardı. Mesut Özil'e tepki gösteren Arsenal, Bellerin İngiltere'nin başkanı Boris Johnson hakkında tweet atınca niye devreye girmiyor, neden bir şey demiyor? Çünkü Çin'de yaptıkları yatırımları önemli, para önemli." ifadelerini kullandı.

DEMBA BA'DAN MÜSLÜMANLARA ÇAĞRI

Yıldız oyuncu, "Bugün, Müslümanlar zulme uğruyor. Onlara zulmeden insanlara tepki gösterecek olan ben miyim? Ben öncelikle, Müslümanlar, temel inançlarınıza geri dönün derim. Dünyadaki 1,5 milyar Müslüman, Mekke'deki bir çölde bir insandan büyüyen bir topluluk oldu. Onları başarılı kılan ne? Peşinden gittikleri kurallar vardı. Bugün Müslümanların prensipleri yok. Kitaba göre değil, güzel olduğunu düşündükleri şeyleri yapıyorlar. Onları iyi hissettiren şeyleri yapıyorlar. Hangi dinden olduğundan bağımsız, 'dindeki bazı şeyleri kabul edip, bazı şeyleri reddediyorum' diyemezsin. Bu doğru davranış değil." diyerek sözlerini noktaladı.

(Sporx)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Çin Halk Cumhuriyeti Başakşehir Mesut Özil Demba Ba Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi!
500

Yorumlar (4)

celyos:

yav heee para içinde yaşıyorlar rahat rahat konuşuyolar.

5
27
yanıtYanıtla
AHİRZAMANI KARDEŞİM:

Allah seni korusun ve ahirette bizi beraber eylesin inşaallah.

22
1
yanıtYanıtla
UNI GSARAY:

Daha buyuk destek gerek

18
1
yanıtYanıtla
Vay vay:

Guzel konusmus

5
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title