Haberler

Sevgilisini öldüren emekli öğretmene 25 yıl hapis cezası verildi

Güncelleme:

Kayseri'de 13 yıl önce ortadan kaybolan sevgilisini boğarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan emekli öğretmen, 'iyi hal' indirimi ile 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Develi ilçesinde yaşayan Saliha Toker, 28 Kasım 2006 tarihinde 10 ve 11 yaşlarındaki kızlarını okula gönderdikten sonra ortadan kayboldu. Toker'in kaybolmasındaki sır, 13 yıl sonra aralandı. Polisin yaptığı araştırmada eşinden boşandıktan sonra çocuklarıyla yaşayan Saliha Toker'in, son olarak Kayseri'de yaşayan ve o zaman 57 yaşında olan Hasan Bulut ile görüştüğü belirlendi. Emekli öğretmen Hasan Bulut, gözaltına alındı. Bulut, sorgusunda cinayeti itiraf etti.

İYİ HAL İNDİRİMİ ALDI

Mahkeme heyeti, sanık Hasan Bulut'a, 'kasten adam öldürme' suçundan önce müebbet hapis cezası verdi. Ardından 'iyi hal' indirimi ile sanığın cezası 25 yıla düşürüldü.

Sevgilisini öldüren emekli öğretmene 25 yıl hapis cezası verildi

Evli ve 2 çocuk babası olan Bulut, Saliha Toker ile ilişki yaşadığını, kadını, hamile olduğunu söylemesi üzerine Kocasinan ilçesindeki Erkilet Hıdırellez Tepesi'ne götürüp, boğarak öldürdüğünü söyledi. Hasan Bulut, tutuklandı.

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde, 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Hasan Bulut, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmada Saliha Toker'in kızı D.A. ile kız kardeşi Ü.T. ve avukatları da hazır bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da duruşmaya müdahil oldu.

Sevgilisini öldüren emekli öğretmene 25 yıl hapis cezası verildi

"BEN ÖLDÜRMEDİM"

Sanık Hasan Bulut, poliste baskı altında ifade verdiğini iddia ederek, Saliha Toker'i öldürmediğini ileri sürdü. Kendisine komplo kurulduğunu öne süren sanık Bulut, "Saliha'yı en son Erkilet'te götürmüştüm. Yardımcı olmaya çalıştım. Sonra arabadan inmişti. Arabaya binmesini istememe rağmen binmedi. Gözaltına alınınca baskı altındaydım. Polislerle de oraya gittim. Baskıdan kurtulma adına inanmaları için Saliha'yı yolun kenarında bırakmama rağmen, biraz uzaklaşarak, 'burada öldürdüm' dedim. Öldürdükten sonra ne yaptığımı sorduklarında da, ruhuna Fatiha okuyarak oradan ayrıldığımı söyledim. Adaletinize güveniyorum. Kesinlikle Saliha kızımızı ben öldürmedim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Kayseri Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

blue ivy:

iyi hal indirimi ne ya tebrik mi ediyosunuz oldurdu diye

6
0
yanıtYanıtla
huri:

saliha kızımızı derken

5
0
yanıtYanıtla
hz manyak:

adalete bak iyi hal indirimi ne demek lan

3
1
yanıtYanıtla
Hakan:

Az bile

4
0
yanıtYanıtla
ferdi:

ne 25 yili ya insanlari kandiriyorlar yatacagi zaan 8 demek o da bir iki secim denk gelir ise yariya sonra kem kum indirim ider iken 3 yila iner gelir gøz boyama cezalar niye veriyorlar anlamiyorum bana net ne kadar yatacak onu desinler hapis de bir gun uc nasil sayilir onu da anlamiyorum o zaman ise git sana devlet us gun gitmis parasi versin ustelik hapis de her sey beles lusk yasak bir de gerdek odasi bir hafta bir gun sayilacak yerine aferim der gibi komik cezalar veriyorlar gøz boyamak icin

3
0
yanıtYanıtla
nsrn:

cehaletimi mazur görün. Hukukta iyi halin açılımı nedir? Duruşmada takım elbise giyip ellerini önünde birleştirerek hakime EFENDİM diye hitap etmesi midir. Benim aklım almıyor da bir bilen vardır diye soruyorum. . . . . . . . . .

3
0
yanıtYanıtla
DOKTOR CİVANIM:

13 yıl sonra gerek istihbari çalışma, gerek sorup soruşturarak, gerekse sorguya çekerek ipuçlarını yakalayabilmişseniz; insanın aklına şu geliyor, bu şimdi yapılabildiğine göre neden 13 yıl önce yapılmadı? Demek ki bazı şeyler düzgünce araştırılmadan, üstünkörü kapatılıyor. Uğraşılmak istenmiyor.

2
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

asın gitsin

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title