Haberler

Gaziantep'te 632 bin öğrenci karne aldı

Güncelleme:

Gaziantep'te 632 bin öğrenci karne aldıGAZİANTEP'te, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilk yarısında eğitim gören 80 bini Suriyeli 632 bin öğrenciye karneleri dağıtıldı.

Gaziantep'te 632 bin öğrenci karne aldı

GAZİANTEP'te, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilk yarısında eğitim gören 80 bini Suriyeli 632 bin öğrenciye karneleri dağıtıldı.

Kızılhisar Mahallesi'nde bulunan Küçük Kızılhisar Ortaokulu'nda yarıyıl tatili dolayısıyla düzenlenen karne dağıtım törenine, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Milli Eğitim Müdür vekili Mehmet Metin Kılıçparlar katıldı.

Vali Gül ve beraberindekiler, sınıflarda öğrencilere karnelerini dağıttı ve hediyeler verdi. Gül, sohbet ettiği öğrencilere 15 günlük tatilde kitap okumalarını ve kentteki müzeleri gezmelerini tavsiye etti.

Karne dağıtımı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, 80 bini Suriyeli toplam 632 bin öğrencinin karnelerini aldığını ifade ederek, "Açık liselerde dahil toplam 632 bin öğrencimiz var. 30 bin 500 civarında da öğretmenimiz var. Öğrencilerimizin karne heyecanına ortak olmak üzere mesai arkadaşlarımız ile birlikte buraya geldik. Bu okulda yeni bir okul son 2 ayda tamamlanan son 200 derslikten 16'sı burada. Çok iyi şartlara sahip bir okul. Diğer derslikler tamamlandığında Gaziantep'teki okul sorunun yüzde 75'i tamamlanmış olacak. Kalan yüzde 25'i ise hayırseverlerimiz ve kamu imkanları ile yaptığımızda 3 yıl içerisinde Gaziantep'teki eğitimin fiziki eksiklikleri giderilmiş olacak. Amacımız eğitimde kaliteyi arttırarak çocukların kişisel becerilerini geliştirmek. Öğrencilerimiz yarıyıl tatilinde çok şanslılar. Gaziantep müzeler şehri. Her gün 2 müzeye gitseler 15 gün boyunca bitiremeyecekleri kadar çok müzemiz var. Öğrencilerimizin kültürel anlamda geziler yapmasını tavsiye ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title