Haberler

Bursa 303 ameliyat geçiren kayra, yardım eli bekliyor

Güncelleme:

303 ameliyat geçiren Kayra, yardım eli bekliyorBURSA'da yaşayan Kayra Karakaş (12), 9 yılda 303 kez ameliyat masasına yattı.

303 ameliyat geçiren Kayra, yardım eli bekliyor

BURSA'da yaşayan Kayra Karakaş (12), 9 yılda 303 kez ameliyat masasına yattı. İç organları hasar gördükten sonra sağlığına kavuşmak için son olarak Amerika'da operasyon geçiren Karakaş doktor olmak istediğini belirtirken, ailesi ise başlatılan yardım kampanyasına destek beklediğini söyledi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde oturan Karakaş ailesinin oğulları Kayra, 2011 yılında 3 yaşındayken içtiği temizlik maddesi nedeniyle yemek borusu, midesi ve kalın bağırsağı zarar gördü. Kayra, geçen 9 yılda Türkiye ve Amerika'da 303 ameliyat geçirdi. Son olarak da Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) giden Kayra, Boston'da gırtlak nakli olup Bursa'ya döndü. İlk kez geçici olarak ağzından beslenen Kayra, 28 Ocak'ta yemek borusu nakli için yeniden ABD'ye gidecek.

DOKTOR OLMAK İSTİYOR

Demirören Haber Ajansı'na (DHA) konuşan Kayra, sağlığına kavuşmasının ardından ilk olarak doya doya yemek yemek istediğini söyledi ve "Boksör olmak istiyorum. Meslek olarak ise doktor olmak istiyorum çünkü benim gibi olan hastalara şifa dağıtmak istiyorumö dedi. Ancak Kayra'nın ailesi, maddi zorluk çektiklerini ve çocuklarının normal insanlar gibi yaşayabilmesi için yardım eli beklediklerini kaydetti.

ANNEANNESİ GÜNEŞ: HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ

Kayra'nın Amerika'da tedavisinin süreceğini belirten anneanne Meral Güneş, Bursa Valiliği tarafından yardım kampanyası başlatıldığını, hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi. Kayra'nın yeniden Amerika'ya gideceğini aktaran Güneş, 'Önceki ameliyatında gırtlak nakli yapılmıştı. Şimdi bağırsak ve yemek borusu nakli yapılacak. İnşallah sağlığına kavuşarak döner. Herkesten destek bekliyoruz. Kayra son bir defa ameliyat geçirecek. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere İnegöl'deki kurum müdürlerinin destekleri var. Kimse benim başıma gelmez demesin. Kayra 2 yaşına kadar sağlıklı bir çocuktu. ve 9 seneden beri 303'üncü ameliyatını geçirdi. Lütfen herkes duyarlı olsun. Teşekkür ederimö diye konuştu.

Valilik izniyle Kayra için Meral Güneş adına açılan TR77 0001 5001 5800 7309 3315 12 IBAN numarasından destekler bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İnegöl Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title