Haberler

Davraz sömestirde cıvıl cıvıl

Güncelleme:

Davraz sömestirde cıvıl cıvılISPARTA'nın kış turizm merkezi Davraz Kayak ve Kış Sporlar Merkezi, sömestirin ilk günlerinde ziyaretçi akınına uğradı.

Davraz sömestirde cıvıl cıvıl

ISPARTA'nın kış turizm merkezi Davraz Kayak ve Kış Sporlar Merkezi, sömestirin ilk günlerinde ziyaretçi akınına uğradı. Antalya, Burdur, Afyonkarahisar ve Denizli'den çok sayıda ziyaretçinin akın ettiği Davraz Kayak Merkezi'nde tesisler tamamen doldu.

Sömestir tatilinin başlamasıyla birlikte Isparta'daki 1675 rakımlı Davraz Kayak Merkezi de kayakseverlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında yer aldı. 31 kilometreyi bulan kayak pistleri, telesiyej tesisleri ve konaklama tesisleriyle son yıllarda kayakseverlerin ilgisini çeken Davraz, Antalya başta olmak üzere Burdur, Afyonkarahisar ve Denizli'den gruplar ve münferit ziyaretçileri ağırlamaya başladı.

'HERKESE TAVSİYE EDERİZ'

Antalya'dan gelen Nedim ve Doruk Saraçoğlu çifti, ilk kez geldikleri Davraz'dan son derece memnun kaldıklarını anlattı. Snowboard yapan Nedim Saraçoğlu, "Kar kalitesi, pistleri, güvenliği, ulaşımı ve konaklama tesisiyle mükemmel bir yer. Saklıkent'e gideceğime buraya gelirim. Herkese de tavsiye ederim" dedi.

'GERÇEKTEN İNANILMAZ'

Doruk Saraçoğlu da "Çok yakın bir arkadaşımızın oteline geliyorduk ama bundan sonra burası bizim için bir sevda oldu. Isparta, özellikle Davraz. Hem yakın, hem karın kalitesi, pistlerin genişliği her şeyiyle mükemmel. Gerçekten inanılmaz. En güzel yer bence Davraz. Herkesi buraya bekliyoruz. Ben bir Antalyalı olarak gurur duyuyorum" diye konuştu.

Antalya'nın Serik ilçesinden 26 kişilik grup olarak gelen ortaokul öğrencileri de Davraz'da çok eğlendiklerini ve her zaman gelmeyi istediklerini aktardı.

400 YATAKLI TESİS BULUNUYOR

Isparta Davraz Kayak Merkezi'nde biri SDÜ'ye ait olmak üzere 4 konaklama tesisi bulunuyor. 400 yatak kapasitesi bulunan otellerde tercihe göre tam, yarım pansiyon ya da oda kahvaltı şeklinde konaklama imkanı sunuluyor. Isparta şehir merkezine 25 kilometre, Antalya Havalimanı'na 125 kilometre mesafede bulunan Davraz Kayak Merkezi'nde, telesiyej tesisleri kayakçıları zirveye kadar ulaştırıyor.

GÜVENLİKTEN ÖDÜN VERİLMİYOR

Sezonun en yoğun günlerinde Davraz Kayak Merkezi'nde ve merkeze giden yolda güvenlik ise en üst seviyede. Kayak merkezi yolunda modern görüntüleme sistemleriyle donatılan jandarma araçları, vatandaşları durdurmadan gerekli sorgulama işlemlerini yapıyor ve şüpheli herhangi bir durumda derhal müdahale ediyor. Kayak merkezi içerisinde de Jandarma Arama Kurtarma Timleri tecrübeli personeliyle ve modern kar motorlarıyla olası kaybolma ve kaza olaylarına anında müdahale edebilmek için hazır bekliyor.

ACİL SAĞLIK HİZMETİ

Güvenliğin yanı sıra Davraz Kayak Merkezi'nde olası kaza durumunda 112 istasyonunda biri kar paletli olmak üzere 3 ambulans sağlık personeliyle birlikte merkezi ziyaret edenlere gün boyu hizmet veriyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayak Merkezi Isparta Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title