Haberler
BBC

Dün son Kraliyet görevini yapan Prens Harry, eşi ve oğlunun yanına Kanada'ya gitti

Güncelleme:

Kraliyet Ailesi'ndeki görevlerini bırakma kararı ile İngiltere'nin gündemine yerleşen 35 yaşındaki Prens Harry, Pazartesi günü, İngiltere - Afrika Yatırım Zirvesi'ne katılarak, son Kraliyet görevlerinden birini gerçekleştirdi ve Kanada'ya hareket etti. Kanada'nın Vancouver Adası'na giden Harry, eşi Meghan Markle ve 8 aylık oğlu ile buluştu.

"BAŞKA SEÇENEK KALMAMIŞTI"

35 yaşındaki Prens, Pazartesi günü, İngiltere - Afrika Yatırım Zirvesi'ne katılmadan önce kamuoyu önünde bir açıklama yaptı. Afrika'daki AIDS hastası çocukların yararına çalışan ve kendisinin de kurucuları arasında olduğu bir vakfın Londra'daki resepsiyonunda konuşan Prens, "Başka seçenek kalmamıştı" dedi ve dolaylı bir ifadeyle medyayı suçladı.

KRALİYET'TEKİ SON GÖREVİNİ YAPTI

Ailesi ile birlikte hayatının en önemli adımını attığını söyleyen Prens, ailesini korumak için bu kararı aldığını da savundu. Detayları Cumartesi günü açıklanan yeni düzene göre, Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle, ünvanlarını bırakacak, Kraliçe'yi artık temsil etmeyecek ve Kraliyet görevlerini yerine getirmeyecek.

Meghan Markle, 10 gün önce Kanada'ya geri dönmüştü. Çiftin Archie isimli oğulları Mayıs ayında dünyaya geldi.

"BİLİYORUM HER ZAMAN DOĞRU SEÇİMLER YAPMADIM"

Resepsiyon öncesi konuşan Prens Harry, aldığı karar hakkında şunları söylemişti: "Son birkaç haftada ne okuyup duyduğunuzu hayal dahi edemem. O yüzden gerçeklerin paylaşabildiğim kadarını benden dinlemenizi istiyorum. Bir Prens olarak değil, bire dük olarak değil, sadece Harry olarak. Meghan'a kucak açtınız. Hayatta aradığım mutluluğu ve aşkı Meghan'da bulduğumu gördünüz. Eşim olarak seçtiğim kadın, benimle aynı değerleri paylaşıyor."

"Meghan ile evlendiğimizde heyecanlıydık, umut doluyduk, hizmet etmek için buradaydık. Tüm bu nedenlerden ötürü işlerin bu noktaya gelmesi benim için büyük bir üzüntü kaynağı. Kendim ve eşim için Kraliyet ailesi görevlerini bırakma kararını kolay bir şekilde almadım. Yıllarca devam eden zorlukları haftalarca süren görüşmeler izledi."

Dün son Kraliyet görevini yapan Prens Harry, eşi ve oğlunun yanına Kanada'ya gitti

"Biliyorum her zaman doğru seçimleri yapmadım. Ancak bu konuda başka bir seçenek yoktu. Şunu açıklığa kavuşturmak isterim ki, kimseyi terk etmiyoruz. Kesinlikle sizleri terk etmiyoruz. Kraliçemize kamu finansmanı olmadan hizmet etmeyi ümit ediyorduk. Maalesef bu mümkün olmadı. Bu durumun kim olduğumu ya da ne kadar kararlı birisi olduğumu değiştirmediğini düşünerek unutmadan yaşananları kabullendim. Umarım bu anlamanıza yardımcı olur. Ailemi bildiğim her şeyden bir adım geri çektim. Bunu huzurlu bir hayat olmasını umduğum yönde ileri bir adım attım."

BBC

Meghan Markle Prens Harry Vancouver Kanada Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (11)

HACIABİNİZ:

DELİKANLI ADAMMIŞ 250 GRAM İÇİN ÜLKESİNİ BIRAHTI

8
43
yanıtYanıtla
s:

helel olsun Harrye.

yanıt0
yanıt0
w:

alkislarim ikisinide isste bu harika tek kelime le meghan sen halktan oldugunu saten basindan gösterdin senin arkanda kapi gibi duran esin harry i tebrikler . . kate al senin olsun kraliyet.

1
2
yanıtYanıtla
Gercekler:

Saten değil zaten

yanıt0
yanıt0
III.ELİZABET:

2. Elizabeth öldükten sonra monarşi biter, İngiltere halkı ikisini birden beraber gömer toprağa

1
0
yanıtYanıtla
Niye:

canadayla avustralyayı nasıl ellerinde tutacaklar o zaman?

yanıt0
yanıt0
s:

Kraliyette tahta geçme sıran 6 yani önündekiler 50 yasında bile ölse 300 sene sonra anca tahta geçeceksin. Evlendiğin kadın ingilterede ırkı bozuk diye dışlanan bir kadın. Açık ve net bi şekilde annen kafana vurdu ingiliz kraliyet kanına bunu mu getirdin diye palavra atıp geçiştirmişsin. Son olarak butun ingilterede evlendiğin kadının kraliyet adına calısırken size saglanan desteklerin az oldugunu söylediği kayıtlar ortada dolaşıyor. Yani Aslan parcası tahta gecemeyeceğin için uzuyosun :D

0
1
yanıtYanıtla
Kingdom:

Kanadalıların suçu ne ki, sürgüne oraya gititi

1
0
yanıtYanıtla
Nordoan:

Şimdi kanada düşünsün

0
0
yanıtYanıtla
ooff offf:

bıktık bunların haberlerini görmekten çok şükür gittide kurtulduk diyemiycez bundan sonrada kanadada ne yemişler ne içmişler onları okuycaz

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title