Haberler

Meslek liseliler yaşlıları ziyaret edip evlerindeki tamiratı yapıyor

Güncelleme:

Konya'nın Sarayönü ilçesindeki meslek liseli öğrenciler, yaşlı ve yalnız yaşayan insanların evlerine giderek buralardaki tadilat işlerini yapıyor.

Bilişim, metal, mobilya, elektronik ve tarım alanlarında 236 öğrencinin eğitim aldığı Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, "Onarıyoruz" projesiyle gönüllere giriyor.

Teorik eğitimin yanı sıra atölye olanaklarıyla da meslek öğreten okulun öğrencileri, kaymakamlık ve belediyenin de desteklediği "Onarıyoruz" projesiyle yaşlı ve yalnız yaşayanları evlerinde ziyaret ediyor.

Öğrenciler gittikleri evlerde ev sahipleriyle sohbet edip onların sorunlarını dinliyor, daha sonra da evin elektrik, mobilya ve metal gibi konulardaki arızalarını gideriyor.

"Dua alıyorlar"

Okul müdürü Mehmet Emin Beyaztaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin geçen yıl, öğrencilerin talebi doğrultusunda başladığını anlattı.

Projede öğretmen ve öğrencilerin bir araya geldiğini ifade eden Beyaztaş, yalnız yaşayanların tamir ve bakım ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

Beyaztaş, şöyle devam etti:

"Çocuklar hem iş yapma duygusunu kazanıyor hem de dua alıyorlar. Bu çocuklar çok iyi usta olmak adına iyi bir yoldalar. Şu ana kadar 5 evde tadilat yaptık. Sıraya aldığımız başvurular var. Planlama yapıyoruz. Öğrencilerimiz, dolap, elektrik prizi, çeşme ve mobilya tamiratını ücretsiz yapıyorlar. En önemlisi de çocuklar bu işlerden dua alıyor. Önleri de açılıyor, öz güvenleri de artıyor."

Okulun atölye şefi Mobilya Öğretmeni Fatih Süleyman Gündüz de söz konusu proje sayesinde, öğrencilerin öğrendiklerini sahada uygulama fırsatı bulduğunu söyledi.

Gündüz, yaptıkları işlerin duyulmasıyla talebin arttığını belirterek "İşimiz büyüdü ve çağıranlara gidiyoruz. Çocuklar çok mutlu oluyor. Yaşlıları ziyaret ediyoruz, eksiklerini gideriyoruz. Öğrenciler de öğrendiklerini tatbik ettiği için mutlu oluyor. Montajı öğrenmiş oluyorlar. Duygulandığımız anlar da oldu. Eşi vefat etmiş yaşlı teyzemizin evinde tamirat yaptık. Kapanmayan kapılarını, koltukları ve elektrik aksamını onardık. Eşinin hediyesi ahşaptan süs eşyasını tamir ettik, çok dua etti. Bundan çok etkilendik." ifadelerini kullandı.

"Hayır dualarını alıyoruz"

10. sınıf öğrencisi Emre Şen, işten büyük keyif duyduğunu anlatarak, "Mesleğimizi geliştiriyoruz, evine gittiğimiz kimseler de memnun olduğunu söylüyor. Hayır dualarını alıyoruz. Ücretsiz yaptığımız için 'Allah razı olsun' diyorlar." dedi.

Öğrencilerin evine mutfak dolabı yaptığı 69 yaşındaki Yaşar Şahin ise ihtiyacının karşılanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Allah razı olsun, çok iyi yaptılar. Zaman ve emek harcadılar. İşlerinde çok iyiler, hepsinde cevher var. Öğrencilerin hepsi birbirinden iyi." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Erat Sarayönü Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
title