Haberler

Sinan Oğan kimdir? Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan Sinan Oğan kimdir?

MHP'den ihraç edilen eski milletvekili Sinan Oğan, katıldığı programda cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olacağını açıkladı. Yaşanan gelişme siyaset gündemini hareketlendirirken vatandaşlar Sinan Oğan kimdir ve Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan Sinan Oğan kimdir gibi soruların yanıtlarını aradı. İşte Sinan Oğan biyografisi!

Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan katıldığı bir programda cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıkladı. Kısa sürede ülke gündemine giren konu sonrası Sinan Oğan kimdir, Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan Sinan Oğan kimdir konuları araştırıldı.

SİNAN OĞAN KİMDİR?

Sinan Oğan Doğum Tarihi: 1 Eylül 1967

Sinan Oğan Kaç Yaşında: 52 yıl yaşında

Sinan Oğan Nereli: Iğdır

Sinan Oğan Eş: Gökçen Oğan

Sinan Oğan Kitaplar : Azerbaycan ekonomisi

Sinan Oğan Eğitim: Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü, Marmara Üniversitesi

Sinan Oğan Ebeveynler: Kıymet Oğan, Adil Oğan

SİNAN OĞAN BİYOGRAFİ

Sinan Oğan, Türk stratejik araştırmacı ve siyasetçidir. 2011 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır milletvekili olarak meclise giren Oğan, Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde partisinden aday gösterilmedi.

Sinan Oğan kimdir? Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan Sinan Oğan kimdir?Sinan Oğan

SİNAN OĞAN EĞİTİMİ VE KARİYERİ

Sinan Oğan 1 Eylül 1967 tarihinde Iğdır'ın Melekli köyünde doğdu. Aslen Azerbaycan Türklerindendir. Marmara Üniversitesi İİBF mezunu olup yüksek lisans çalışmasını aynı üniversitede tamamlamıştır. Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi'nde (MGİMO) doktora çalışmasını tamamlamıştır. İleri düzeyde Rusça ve akademik düzeyde İngilizce bilmektedir. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. TİKA Azerbaycan Temsilcisi oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından "Devlet Nişanı" ile taltif edilmiştir. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yaptı. TÜRKSAM'ı kurdu ve Başkanlığını yaptı. Yayınlanmış 3 kitabı ve 500'den fazla makalesi bulunmaktadır. Milliyet Gazetesi "Sosyal Bilimler", Marmara Üniversitesi "Akademik Üstün Başarı" ve Ekoavrasya Derneği "Türk Dünyasına Hizmet" ödüllerinin sahibidir. "İnterpress Media Takip Merkezi" tarafından 2010 yılında televizyon ekranlarında en çok tartışılan konu ve en çok ekranda yer alan isimler üzerine yapılan bir çalışmada 131 haberle, Türkiye'de televizyon ekranlarında en fazla boy gösteren isimleri arasında yer aldı.

SİNAN OĞAN SİYASÎ KARİYERİ

12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Iğdır milletvekili seçilmiştir. Türkiye-Arnavutluk ve Türkiye-Nijer Parlamentolararası Dostluk Grupları üyesi ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreteridir. 26 Ağustos 2015 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edildi. Açtığı davayı kazanarak 2 Kasım 2015 tarihinde ihraç edildiği MHP'ye geri döndü.10 Mart 2017 tarihinde Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ile birlikte MHP'den tekrar ihraç edildi.

SİNAN OĞAN İŞ HAYATI

• Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü

• Azerbaycan'da üniversitelerde ekonomi konusunda öğretim görevlisi

• TİKA Azerbaycan temsilciliği

• ASAM Kafkasya ve Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı

• Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi - TÜRKSAM başkanı

• Kapadokya Meslek Yüksekokulu, Dış İlişkilerden Sorumlu Müdür Yardımcısı

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Milletvekili Sinan Oğan Azerbaycan MHP Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

hüseyin:

bekliyoruz reis

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title