Haberler

BİST100 yüzde 0.94 artışla açıldı, dolar 5.93 lirada

Borsa İstanbul Endeksi (BİST100), Perşembe gününü yüzde 0.17 düşüşle 122 bin 540 puandan kapatmasının ardından, haftanın son işlem gününe yüzde 0.94 artışla 123 bin 693 puandan başladı. BIST Bankacılık Endeksi de yüzde 1.20 artışla 180 bin 277 puandan açıldı.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan Korona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 25'e ulaşırken 830'dan fazla kişinin virüse bağlı olarak rahatsızlandığının rapor edilmesinin ardından virüsün Güney Kore'ye de ulaştığı bilgisi doğrulandı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ise virüsün global bir tehlike olmadığını açıkladı.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) refinansman operasyon faizini değiştirmeyerek yüzde 0.00'da, marjinal faizin yüzde 0.25'te ve mevduat faizinin yüzde eksi 0.50'de sabit tutulduğunu duyurmasının ardından yatırımcılar 28-29 Ocak'ta yapılacak yılın ilk ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısını bekliyorlar.

Tahvil bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ve iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi değişmeyerek sırasıyla 10.61 ve 10.13 düzeyinde.

Açılışta:

dolar en düşük 5.9242 lira ve en yüksek 5.9375 lirayı gördükten sonra, 5.93 - 5.94 lira aralığında,

euro en düşük 6.5503 lira ve en yüksek 6.5687 lirayı gördükten sonra, 6.55 – 6.56 lira aralığında,

sterlin en düşük 7.7764 lira ve en yüksek 7.7959 lirayı gördükten sonra 7.79 – 7.80 lira aralığında işlem görüyor.

İş Yatırım'ın, "Ateş düştüğü yeri yakar…" başlıklı günlük piyasa bülteninde şu değerlendirme yapıldı:

"Çin virüsü kaynaklı kayıplar artıyor. Virüsten etkilenenlerin sayısı 800'i, hayatını kaybedenlerin sayısı 25'i geçti. Dünya Sağlık Örgütü virüs nedeniyle henüz 'küresel alarm' vermedi ancak Çin için ciddi bir tehdit olarak gördüğünü açıkladı.

"Ateş düştüğü yeri yakıyor… Piyasa fiyatlamaları şu ana kadar öngörülerimize uygun gelişti. Şangay borsasında, hava yolu şirketlerinde ve petrol fiyatlarında virüs dolayısıyla sert satışlar görüldü. Emin liman ABD tahvilleri ve yen başlıca yükselen varlıkları oluşturuyor.

" Önümüzdeki günlerde ilk toparlanma işaretleri muhtemelen bu varlık gruplarında görülecek. Çin ve Hong Kong tatile girdiği için bu kanaldaki fiyatlamaları 8 Şubat'a kadar izleyemeyeceğiz. Havayolu şirketleri ve petrol fiyatlamaları bize toparlanma için ilk sinyalleri verecek.

"ABD havacılık hisseleri kaybının neredeyse tamamını geri aldı. Petrol piyasasında yüzde 5'e yakın düşüş sonrası tepki alışları görüyoruz. ABD ve Avrupa vadelileri ve Asya borsaları Borsa İstanbul'da yukarı yönlü bir açılışa işaret ediyor. Virüs etkisi Borsa İstanbul'da havacılık hisselerindeki satışla fiyatlanıyor. ABD tahvil faizleri ve petrol fiyatlarındaki gerileme Türkiye varlıklarındaki yükselişi destekliyor."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Çin Halk Cumhuriyeti Borsa İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title