Haberler

Beşiktaş'ta ilk teknik direktör adayı Sergen Yalçın değil, Tayfun Korkut oldu

Güncelleme:

Beşiktaş'ta, Demir Grup Sivas ve Erzurumspor yenilgileri nedeniyle yönetim kurulu ile Abdullah Avcı arasındaki ipler kopma noktasına geldi. Kartal'ın hedefindeki ilk isim de ortaya çıktı. Siyah-beyazlıların ilk hedefi Sergen Yalçın değil, Tayfun Korkut oldu.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, dün yönetimiyle gerçekleştirdiği toplantıda teknik direktör Abdullah Avcı'nın durumunu masaya yatırdı.

Kötü sonuçların nedenlerini sorgulayan Çebi'nin, Göztepe ile pazar günü oynanacak maçta da puan kaybedilmesi halinde deneyimli hocayla yolları ayırmayı planladığı aktarıldı.

İLK ADAY TAYFUN KORKUT

Kartal'ın hedefindeki ilk ismin Tayfun Korkut olduğu vurgulandı.

Vodafone Park'ta Demir Grup Sivasspor'a yenilerek şampiyonluk yarışında liderin 10 puan gerisinde kalan Beşiktaş'ın, TFF 1. Lig temsilcisi Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a iki maçta da kaybedip, Ziraat Türkiye Kupası'na çeyrek finali göremeden veda etmesi tüm gözlerin Teknik Direktör Abdullah Avcı'ya çevrilmesine neden oldu.

Siyah-beyazlı tribünlerin istifaya çağırdıkları Avcı, Erzurumspor'a 3-2 yenilerek kupaya havlu attıkları maçtan sonra yönetim kurulu ile bir görüşme yapacaklarını ifade etmişti.

ACİL EYLEM PLANI

Yönetim kurulu dün öğle saatlerinde Ahmet Nur Çebi başkanlığında Vodafone Park'ta bir araya geldi. Başkan Çebi ve yöneticiler üst üste alınan kötü sonuçları masaya yatırarak çözüm önerilerini kendi aralarında tartışmaya açtı. Yapılan toplantıda radikal önlemlerin en kısa sürede hayata geçirilmesi konusunda görüş birliğine varıldığı aktarıldı.

Toplantının ardından Başkan Ahmet Nur Çebi ve bazı yöneticiler BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne geçip teknik direktör Abdullah Avcı ile bir araya gelmeyi planlamıştı. Ancak toplantının uzun sürmesi ve Futboldan Sorumlu Erdal Torunoğulları'nın yurt dışında olması nedeniyle görüşme gerçekleşmedi.

SON BİR ŞANS VERİLECEK

Siyah-beyazlı yönetimin, Abdullah Avcı ile ilgili karar vermek için Göztepe ile pazar günü İzmir'de oynanacak maçı beklediği öğrenildi. Avcı'ya son bir şans vermeyi düşünen yönetimin puan kaybı halinde deneyimli hocayla yolları ayırmanın hesaplarını yaptığı ileri sürüldü.

Beşiktaş Yönetimi'nin Abdullah Avcı'nın yerine göreve getirmeyi düşündüğü ismin ise Tayfun Korkut olduğu iddia edildi. 2004-2006 döneminde Beşiktaş forması giyen, teknik direktörlük kariyerinde ise Alman ekipleri Hannover, Kaiserslautern, Leverkusen ve Stuttgart'ı çalıştıran Korkut'un, siyah-beyazlı yönetimin listesindeki ilk aday olduğu kaydedildi.

2022'YE KADAR SÖZLEŞMESİ VAR

Eski başkan Fikret Orman tarafından göreve getirilen Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın, Beşiktaş ile Haziran 2022'ye kadar sözleşmesi bulunuyor. Siyah-beyazlı kulüp, 56 yaşındaki Avcı'ya yıllık 12 milyon lira ödüyor. Deneyimli teknik adam, A Milli Takım'ı çalıştırdığı dönemde de Türkiye Futbol Federasyonu ile Türk Lirası üzerinden sözleşme imzalamıştı.

27 MAÇTA 13 YENİLGİ

Beşiktaş, Abdullah Avcı yönetiminde hedeflediği büyük başarıların çok uzağında kaldı. Avcı idaresinde üç kulvarda 27 maça çıkan siyah-beyazlı takım, 11 galibiyet ve 3 beraberlik alırken tam 13 maçtan mağlubiyetle ayrıldı. UEFA Avrupa Ligi'nin ardından Ziraat Türkiye Kupası'na veda eden Kartal, Süper Lig'de oynadığı 18 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 yenilgi alarak 30 puan topladı.

(Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Abdullah Avcı Tayfun Korkut Beşiktaş Korkut Spor Haberler

500

Yorumlar (17)

X Y:

Aramayın Yılmaz Vuraldan iyi hoca bulamazsınız.

14
4
yanıtYanıtla
Maho Ağa:

Akıllı olun beyler Sergen Beşiktaşın çocuğu evet ama Beşiktaşa teknik adamlık yapamaz henüz

10
2
yanıtYanıtla
Kartal pençesi:

Ünal karaman 5 yıllık uzun vade sözleşme yapılmalı

7
5
yanıtYanıtla
Kartal pençesi:

Tek Adres Ünal KARAMAN olmalı ve en az 5 yıl sözleşme imzalanmalı??

4
6
yanıtYanıtla
Kenan:

12.000.000 TL paraya bak be ömür boyu çalış kazanamazsın yaptıkları ne hiç adaletin bumu dünya

9
0
yanıtYanıtla
Gubu:

Türk futbolu, transfer haberleri ve hoca değiştirmelerden ibaret. Oynanan bir futbol yok yani. Bu yüzden futbol oynamak isteyen gençler ilk fırsatta yurtdışına gitmeliler. Çağlar Söyüncü''yü örnek alsınlar. Freiburg''a burada herkes burun kıvırır. Şimdi M. City ve Barcelona''nın listesinde. . . Bizim zoru görünce ağlamayı seven sözde büyük takımlarımızı boşversinler. .

9
0
yanıtYanıtla
fenerlibahçeli34:

Tayfun iyi futbolcuydu efendi adam, ama tecrübesi nedir ki, BJK gibi bir camianın baskısına dayanabilir mi. Zor iş.

6
2
yanıtYanıtla
BJK LEE:

BIRAKTIRAMAYACAKSINIZ BEŞİKTAŞI NE YAPARSANIZ YAPIN. KİM ABİ TAYFUN. SAMET AYBABA OLSUN ERTUĞRUL SAĞLAM OLSUN SERGEN OLSUN. YETER OYNADIĞINIZ HAYATIMIZLA YETER DA.

0
6
yanıtYanıtla
YANİ:

Bjk bin başında hoca olmasaydı 27 maçta en fazla 5 mağlubiyeti olurdu

1
5
yanıtYanıtla
.:

o dediğin barça , liverpool , city gibi kulüplerde olur . senin ligindeki 5 para etmez topçularla değil

yanıt4
yanıt1
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title