Haberler

İlluminati nedir? İlluminati amacı ne, kurucusu kim?

Güncelleme:

Türkçe karşılığı 'Aydınlanmışlar' anlamına gelen İlluminatinin diğer adı da Bavyeralı İlluminati'dir. Almanya'da Aydınlanma Çağı'nda ortaya çıktı. Masonluğu temele alır ve Adam Weishaupt adındaki filozof tarafından ortaya atıldı. Peki, İlluminati ne demek? İlluminati amacı...

İlluminati, yeni dünya düzen kurmak amacıyla Adam Weishaupt ve 5 kişi ile birlikte oluşturuldu ve dünyanın pek çok noktasında da şubeleri bulunuyor. Günümüzde sanat dünyasında da sık sık karşılaşılan İlluminatinin özellikle kliplerde sembollerine yer veriliyor.

İLLUMİNATİ NEDİR? İLLUMİNATİ TARİHİ

Dünyayı sarsan hareket İlluminati Almanya'nın Ingolstadt ilçesinde 1 Mayıs 1776 yılında Ingolstadt Üniversitesi kilise hukuku profesörlerinden biri olan filozof Adam Weishaupt tarafından beş kişiyle birlikte kuruldu. Aydınlanma Çağı'nın bir kolu olarak özgür düşünceyi temele alan üyelerden meydana gelen topluluk masonluğu model alıyor. İlluminati üyeleri üstlerine itaat edeceklerine gizli bir yemin ettiler. Üyeler her biri farklı derecelere sahip olmak üzere üç ana sınıfa ayrıldı ve pek çok İlluminati grubu var olan Masonik loca üyeliklerini iptal etti.

İLLUMİNATİ AMACI NE?

Aydınlanmışlar anlamında olan İlluminati grubu, batıl inanca, ön yargıya, dinin sosyal hayat üzerindeki etkisine, iktidarın kötüye kullanımına karşı Aydınlanma Çağı döneminde 1 Mayıs 1776'da kurulmuş bir topluluk olup modern illuminati; zihin kontrolü uygulayarak, hükümetleri ve kuruluşları ele geçirerek Yeni Dünya Düzeni'ni sağlamak amacıyla ortaya çıktı. Monarşileri yıkmayı, dini inançları yok etmeyi, ulus devletleri ve vatanseverliği sonlandırarak sosyal düzeni altüst etmeyi planladığı iddia edilen oluşuma dair somut bir karşılık henüz tespit edilememiştir.

İLLUMİNATİ, GOETHE'NİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Adam Weishaupt ilk olarak topluluğun isminin "Mükemmelleştiriciler" olmasını öne sürdü. Grup ayrıca 'Baveryan İlluminati' diye de adlandırıldı ve ideolojisine "İlluminizm" dendi. Brunswick dükü Ferdinand ve diplomat Franz Xaver von Zwack gibi pek çok önemli isim, entelektüel ve politikacı kendilerini grup üyesi saydı. Topluluğun pek çok Avrupa ülkesinde şubesi açıldı ve on yıl içerisinde 2000'e yakın üyesi oldu. Topluluk edebiyat dünyasından da Johann Wolfgang von Goethe, Johann Gottfried Herder ve Gotha ile Weimar gibi isimlerin de dikkatini çekti.

İlluminatinin en sık kullanılan sembolleri ise piramit, tek göz, üçgen ve güneştir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

1 Mayıs Almanya Gündem Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (15)

Eylul Uyanik Toptaş:

İslamiyet in son ve en güzel dinidir Müslümanlık. Bilmeyenler için söyleyim İslamiyet ve Müslümanlık tamamen ayrı şeyler. Müslümansanız diğer dinleri de kabul etmek zorundasınız. Etmiyorum diyen boşuna yazmasın Müslüman değilsiniz hiçbir şey değilsiniz. Bu son ve en güzel dinde birinci erdem hoşgörüdür. İlk emri oku olan bir dinin okuduğunuzu yargılamak hakkınız yok. Okuyun, yargılamayın zira yargı sadece Allah'ındır. Saygılarımla

1
2
yanıtYanıtla
Eylul Uyanik Toptaş:

Din konusunda bir linç yemeden önce şunu hatırlatmak istiyorum( buraya yada şahsıma ismimi saklamıyorum çünkü korkmuyorum açıkçası hepimiz her konuda kendi fikrimizi beyan edebilmeliyiz eğer etik ahlak kurallarına saygı çerçevesinde kelimeler seçmişsek ve bir toplumu yönlendirmiyorsak - ki bu bence en önemlisi benim ne düşündüğüm değil) bu konuda linç şeklinde yazacak dinibütün, Müslüman yada farklı dinlere inanan insan kardeşlerim. Neye inandığımı bilmiyorsunuz. Neye inanmadığımı da.

1
2
yanıtYanıtla
nefsi mudafa:

Temel amaclarindan biriside butun dinleri ortadan kaldirmakmis orda bi dur kardesim sen boyle bir zihniyete sahipsen bende mensubu oldugum dini yani islami sonuna kadar savunma hakkim doguyor orda karsinda dikilirim iste cunku nefsi mudafa hakki ortaya cikiyor

3
0
yanıtYanıtla
Gule:

Elhamdülillah .... Allahmm sen koru

2
1
yanıtYanıtla
Eylul Uyanik Toptaş:

Herkes kendini gizlemiş, illüminati varsa da gizli kanıtlanmamış birileri bişeylere bağlayıp duruyor. Yok sanatçıların klibindeymiş yok ressamların resmindeymiş hadi canım. Cidden mi???! Ben daha din konusunda bile şüphe ediyorum onca tarihi kayıt varken, şüphe ettiğim şey dinlerin olup olmaması değil bu arada evet varlar ama gerçekten nasıl varlar? Neyden varlar? kapanmış bir dergiden ne kadar söz edebilirsek illüminatinin gerçekliğinden de o kadar söz edebiliriz. Saçmalık.

1
0
yanıtYanıtla
Güliz Avcı:

Evet bizde kendi evimizi arabamizi alip rahat etmek saglikli yasamak isteriz elbette . Fakat herseyin bir karsiligi var oyle deilmi . Bu tartisilir. Fakat ALLAH BIRDIR VE ONDAN BASKA DUZEN KURUCU YOKTUR. bu boyle biline

1
0
yanıtYanıtla
Şenel kaygusuz:

Boyle bir şeyin olduğuna inanmadim

0
0
yanıtYanıtla
Hayal:

Zengin

0
0
yanıtYanıtla
M. Hayal:

Zengin

0
0
yanıtYanıtla
İlluminati:

İsmini illuminati yapıp yorum yapmak çko hawlı

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title