Haberler

Dolar haftaya 5,98'den başladı

Güncelleme:

Geçen hafta uluslararası piyasalarda dolara olan talebin artmasıyla Cuma günü, son 5,5 ayın en yüksek seviyesi olan 6,0489'u gören dolar/TL, Cuma gününü önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 5,9924'ten tamamladı. Dolar/TL, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) swap hamlesinin etkisiyle yeni haftaya yatay bir seyirle başlamasının ardından saat 10.35 itibarıyla önceki kapanışın hemen altında 5,9890'dan işlem görüyor.

EURO VE STERLİN NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro/TL yatay bir seyirle 6,5660'tan, sterlin/TL yüzde 0,3 azalışla 7,7240'tan satılıyor.

BDDK, bankaların yurt dışı yerleşiklerle yaptıkları bir bacağı döviz, diğer bacağı TL olan ve vadede TL alım yönünde gerçekleştirecekleri para swapı, forward, opsiyon ve diğer türev işlemlerin toplamının bankaların en son hesapladıkları yasal öz kaynaklarının yüzde 10'u ile sınırlandırılması kararı aldığını duyurmuştu.

Euro/dolar paritesi, analistlerin önemli destek olarak nitelendirdiği 1,10'un hemen altında 1,0960 seviyesinde işlem görüyor. Sterlin/dolar, yatay bir seyirle 7,7220'den alıcı buluyor. ABD'de geçen haftanın son işlem gününde açıklanan istihdam raporundaki verilerin ekonomik aktivitenin gücünü koruduğuna işaret etmesi, doların diğer para birimleri karşısında değer kazanmasına neden oldu. Cuma günü üst üste yükselişini 5. işlem gününe taşıyarak 98,72 ile son 4 ayın zirvesini gören dolar endeksi, şu dakikalarda sınırlı düşüşle 98,6 seviyesinde bulunuyor.

'DOLARDA 6,05 SEVİYESİ DİRENÇ KONUMUNDA'

Analistler, ABD'de ekonomik aktiviteye ilişkin olumlu veriler gelse de Çin'de koronavirüs salgınına ilişkin haber akışının küresel piyasalarda dalgalı bir seyrin izlenmesine neden olduğunu söyledi.

Bugün yurt içinde Kasım 2019 dönemi işsizlik oranının bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 13,3 seviyesinde gerçekleştiğini belirten analistler, yurt dışında Euro Bölgesi yatırımcı güven endeksi verisi, Suriye'ye ilişkin gelişmeler ile Çin'de koronavirüse dair haber akışının da gündemdeki yerini koruduğunu söyledi.

Teknik açıdan dolar/TL'de 5,96'nın destek olarak izleneceğini ifade eden analistler, 6,05 seviyesinin direnç konumuna geldiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Sterlin Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title