Haberler

İmranlı'da köylülerin kar esareti

SİVAS'ın İmranlı ilçesinde etkili olan kar yağışı, köylülere zor anlar yaşattı.

SİVAS'ın İmranlı ilçesinde etkili olan kar yağışı, köylülere zor anlar yaşattı. Karapınar köyünde ise vatandaşlar kar ve tipi nedeni ile evlerinden güçlükle dışarı çıkabildi.

Sivas'ın İmranlı ilçesine bağlı Karapınar köyünde kar yağışı hayatı etkiledi. Ağır kış şartlarının hakim olduğu bölgede son bir haftadır etkili olan yoğun kar yağışı, köylüleri esir aldı. Sivas'a 128, İmranlı ilçe merkezine ise 22 kilometre uzaklıkta bulunan Karapınar köyünde bir metreyi aşan kar kalınlığı, köylüleri zor durumda bıraktı. 10 evin çatısı karın ağırlığına dayanamayarak çöktü. Birçok ev ise tipi nedeni ile oluşan kar birikintisinde kayboldu. Evlerde bulunanlar, kapılarından dam boyuna ulaşan kar birikintilerini açarak dışarı çıkabildi.

Bu yıl kar yağışının yoğun olduğunu söyleyen Karapınar köyü muhtarı Sebahattin Alp, Kar yağışı bir haftadır aralıksız sürüyor. Bir metreyi bulan kar adeta evlerimizi kar altında bıraktı. Bizler de çaresiz evlerimizden çıkabilmek için böyle kar tünelleri oluşturduk. 10 evimizin çatısı yoğun kar yağışı nedeniyle çöktü. Özel idare ekipleri yollarımızı açtı ama tekrar kapandı. Bizler de kendi imkanlarımız ile traktörlerimizle yollarımızı açmaya çalışıyoruz diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karapınar İmranlı Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title