Haberler

"Palu ailesi" davasında, Tuncer Ustael'in son savunması ortaya çıktı

Güncelleme:

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, 11 yıl önce Meryem Tanhal (35) ve kızı Melike Tanhal'ın (8) kaybolmasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Palu Ailesi'nden 6 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Tutuklu sanık Tuncer Ustael ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl hapis, diğer tutuklu 5 aile üyesi ise 8 yıl 4 ay ile 12 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Öte yandan müebbet hapis cezasına çarptırılan Ustael'in son savunması da ortaya çıktı.

"MAHŞERDE HESAPLAŞACAĞIZ"

Tuncer Ustael'in son savunmasında cinayetle bir ilgisi olmadığını iddia edip, "Ben hepsinden şikayetçiyim. Herkes Allah'ından bulsun, kimseye hakkımı helal etmiyorum. Mahşerde hesaplaşacağız" dediği öğrenildi.

"MERYEM TAHNAL'IN ÖLDÜĞÜNE İLİŞKİN BİR DELİL YOKTUR"

Duruşma avukat savunmalarının dinlenmesi ile başladı. Duruşmada söz alan sanık avukatları müvekkillerinin beraat ve tahliyelerini talep etti. Duruşmada konuşan Palu ailesinin avukatı Alper Bayrak, "Cesedin ölüm nedeni ve tarihi hukuken tespit edilemedi. Müvekkillerim maktulün öldüğünü söyleseler de Meryem Tahnal'ın ölümüne ilişkin tıbbi ve hukuki anlamda tespit yoktur. Cesedin toprağa gömüldüğü an solunum yetmezliği şeklinde yorumlanmalıdır. Tuncer'in korkutarak İsa'ya gömdürdüğü ortadadır. Meryem Tahnal'ın öldüğüne ilişkin bir delil yoktur. İsa'nın gömme anında müvekkilimin öldüğü düşünülmektedir bu yüzden öldürme eylemine iştirak ettiği söylenemez fiziksel ve psikolojik baskı altındadır. İkrar tek başına delil değildir. Müvekkillerimin beraatına karar verilmesi, aksi kanat olursa adli kontrol kullanarak tahliyelerine karar verilmesini talep ederiz" dedi.

CEZALAR AÇIKLANDI

Mahkeme heyeti, Meryem Tanhal'ın, Tuncer Ustael tarafından ısrarlı şekilde dövülmesi, aç soğukta bırakılması sonucu eziyet çektirerek öldürüldüğü kanaatine vararak, Tuncer Ustael'i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, Merhem Tanhal'ı ağaca bağlaması nedeniyle 'Kişiyi hürriyetten yoksun kılmak' suçundan 4 yıl, Meryem Tanhal'ın banka ve kredi kartlarını kullanması suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Emine Ustael, Hava Palu, İsa Palu ve Ayşe Palu ise suça iştirak etmek suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynı kişilere ayrıca 'Kişiyi hürriyeti yoksun kılmak' suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, bu ceza ertelendi.

Fatih Palu ise suça iştirak etmek suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılırken, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi. Hakim, Fatih Palu'ya, "Suç tarihinde yaşın ufaktı ama işlenen suçun bilincinde olduğu kanaatine vardık" dedi.

PALU AİLESİ KİMDİR, NE OLDU?

Kocaeli'de yaşayan Palu ailesi, geçen yıl Türkiye'nin gündemine oturdu. Havva Palu, Aralık ayı sonunda oğulları İsa ve Fatih ile birlikte Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvurarak, kayıp kızı ile torununun bulunmasını istedi. Meryem Tahnal, 2008 yılında; kızı Melike Tahnal da 2009 yılında kayboldu.

Anne Havva Palu, 2011 yılında polise verdiği ifadede, kızı Meryem Tahnal'ın cezalandırılmak amacıyla diğer kızı Emine'nin eşi Tuncer Ustael tarafından bir ağaca bağlandığını ve aç bırakıldığını, Meryem'in de bir süre sonra rahatsızlanarak öldüğünü anlattı.

Yine aynı ifadeye göre, Meryem Tahnal, erkek kardeşi İsa Palu ve eniştesi Tuncer Ustael tarafından Kocaeli'nin Tütünçiftlik bölgesinde bir yere gömüldüğü öğrenilmişti.

Ayrıca, Mayıs 2008'de annesinin yanından kaybolan ve 20 dakika içerisinde polis tarafından bulunan Tuncer Ustael'in oğlunda ve Ağustos 2008'de evden kaçan Meryem Tahnal'ın oğlunda da cinsel istismar izleri tespit edilmişti.

Meryem Tahnal'ın oğlu, o dönemde polise verdiği ifadede kendisine yönelik cinsel tacizin eniştesi Tuncer Ustael ve dayısı İsa Palu tarafından yapıldığını söylemişti.

Kaynak: Haberler.com / 3. Sayfa

Körfez Palu 3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

tuncer as kendini:

tuncer adalet hakettiğin ağır cezayı vermedi. inşallah içerde seni yaşatmazlar. sen nefes almayı haketmiyosun. Rabbim bu dünyada da gazabını eksik etmesin üzerinden

12
0
yanıtYanıtla
İyi oku..:

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET YEMİŞ HACIM DAHA FAZLASI VAR MI BİLEMEDİM

yanıt5
yanıt0
Erhan:

Komik cezalar içerde yattığına say cezayı ertele serbest , 6 sene yada 12 sene ceza diyor bunub yarısını ancak yatarlar, adalete bak bu mu adalet , olan ölene oluyor zaten adalet yok

5
0
yanıtYanıtla
ARZU CISSS:

kanım dondu resmen idam yok mu bu ülkede

4
0
yanıtYanıtla
Tinerci kartal hollanda:

Kim bunlar laa, adams family gibi

3
1
yanıtYanıtla
Gidenlerin hakkı...:

Peki ya hayatını kaybeden, sana inanıp ömürlerini mahveden masumlar? Onlar senden hakkını nasıl alacak!!Evet, hak ettiğini almadın adaletimiz sağ olsun ama diyorum ki ilâhi adalet sana hem bu dünyada hem de diğer dünyada verecek cezanı...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title