Haberler

Sanal ödeme yazılımıyla 1,5 milyar lira ciro elde ettiler

Güncelleme:

İnternet üzerinden alışverişlerde ödeme ve sanal POS hizmeti veren yerli yazılım PayTR, geçen yıl cirosunu 2,5 kat artışla 1,5 milyar liraya çıkararak Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri arasına girdi.

İnternet üzerinden alışverişlerde ödeme ve sanal POS hizmeti veren yerli yazılım PayTR, geçen yıl cirosunu 2,5 kat artışla 1,5 milyar liraya çıkararak Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri arasına girdi.

Türkiye ve ABD'deki eğitiminin ardından alıcı ile satıcı arasındaki ödeme hizmetlerini sağlayacak yerli ve güvenilir bir yazılım sistemi geliştiren genç girişimci Yiğit Cengiz'in İzmir'de kurduğu yerli ödeme platformu PayTR, 2019 performansıyla TOBB ve TEPAV iş birliğinde belirlenen Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasına girmeyi başardı.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Yiğit Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörün büyümesine paralel bir performans sergilediklerini belirterek, "İşletmeler arası ödeme sistemlerinin de dijitale dönmesi bu büyümede çok ciddi bir etken. Buradaki çözümlerimizi doğru konumlandırdığımız sürece de bu büyümenin katkısını göreceğiz." dedi.

Firma olarak sektörde ikinci sırada yer aldıklarını, daha iyisini yapmak için çaba göstereceklerini dile getiren Cengiz, farklı sektörlere yönelik projeler üzerinde de çalıştıklarını ifade etti.

Cengiz, İzmir'deki spor kulüpleriyle de çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Göztepe ile nakitsiz stat projemiz var. Yakın zamanda stadın kulübe devriyle beraber Göztepe ile masaya oturup dijital dönüşüm konusunda, stattaki işlemlerin nakitsiz olması konusunda bir proje yürüteceğiz." diye konuştu.

İhracata da katkı sağladı

Şirketin genel müdürü Tarık Tombul da firmanın performansına ilişkin bilgi verirken, "Hem rakamsal açıdan hem de sektör gelişmeleri açısından iyi bir yıl geçirdik. Firma olarak 1,5 milyar liralık ciroya ulaştık. Bunun daha güzel tarafı bizi kullanan işletmeler 2019'da 5 milyon dolar, 1,3 milyon avro ve 500 bin ruble seviyesinde işlem yaptılar. Bunu da dolar olarak topladığımızda 6,5 milyon dolara tekabül ediyor. Bunu da PayTR'ın e-ihracata katkısı olarak yorumlayabiliriz." ifadelerini kullandı.

Firma aracılığıyla ödeme toplayan firma sayısının 15 bini geçtiğini belirten Tombul, şirketin ciro anlamında önceki yıla göre 2,5 kat büyüdüğünü kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title